T-Mobile postihl rozsáhlý výpadek. Vyndejte SIM kartu

ČTK ČTK
Aktualizováno 17. 9. 2013 9:10
Problémy se ale nedotkly všech zákazníků.
Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | Foto: Thinkstock

Praha - Telekomunikačního operátora T-Mobile postihl rozsáhlý výpadek služeb - závadu, která od pondělního večera bránila některým zákazníkům v přihlášení do sítě už sice odstranil, přesto ale majitelé chytrých telefonů se stále nemusí dovolat.

Výpadek postihl tisíce lidí na území celého Česka. Operátor to oznámil v pondělí večer na sociální síti.

Podle vyjádření mluvčí T-Mobile Martina Kemrové byly problémy odstraněny ještě během noci, ale nepodařilo se to zcela.

Někteří klienti mobilního operátora se ještě ráno obraceli na redakci Aktuálně.cz s tím, že nemohou telefonovat. Jejich přístroji se nepodařilo připojit do sítě. "Už jsem několikrát restartovala mobil, ale hlásí mi to neplatnou registraci SIM karty," sdělila Aktuálně.cz jedna ze zákaznic T-Mobile z Prahy.

To je právě případ smartphonů - z nich je totiž nutné podle sdělení operátora vyndat a opětovně vsunout SIM kartu, pak teprve budou fungovat normálně. "Tyto telefony si stále pamatují chybné nastavení, proto síť nemusí naskočit automaticky," podotkla mluvčí.

Operátor se za způsobené potíže omluvil. "Vážení zákazníci, moc se omlouváme, ale v současné chvíli řešíme problémy s přihlašováním čísel do sítě, může se proto stát, že se ve vašem telefonu bude síť hlásit jako nedostupná," sdělil operátor na své facebookové stránce.

Podle mluvčí T-Mobile uvedla, že se částečný výpadek hlasových služeb objevil v pondělí kolem 19:00. Pravděpodobnou příčinou byla "závada na síťovém prvku", jak uvedla mluvčí.

Výpadek se týká jen některých skupin čísel, tedy ne všech klientů.

 

Právě se děje

Další zprávy