Policisté z Brna v hospodě hajlovali a nadávali do Židů

Zpravodajská směna
19. 11. 2009 9:25
Jejich nadřízení teď incident prošetřují
Vidět tuto signalizaci za jízdy ve zpětném zrcátku může přijít řidiče draho.
Vidět tuto signalizaci za jízdy ve zpětném zrcátku může přijít řidiče draho. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Brno - Skupina policistů z jižní Moravy čelí podezření, že sympatizují s neonacisty.

Podle svědků totiž v brněnské restauraci Někonečno při oslavě hajlovali, zpívali rasistické písně nebo si nadávali do Židů. O případu informovala brněnská příloha MF DNES.

Skupinka policistů podle svědků přišla do restaurace oslavit narození dcery jednoho z kolegů.

"Hned jak přišli, to vypadali ještě střízlivě, začali vyzpěvovat rasistické hity od Orlíku a řvát hlášky typu "já jsem běloch", "bílá síla" a podobně. Taky si nadávali do Židů, což neonacisté většinou dělají. Jeden z nich nakonec začal i hajlovat," popsala situaci jedna z návštěvnic baru, která zavolala do redakce listu.

Hulákající policisty nedokázal zkrotit ani personál. Volat policii na policisty servírka údajně odmítla s tím, že je to zbytečné. Řada hostů proto prý raději odešla.

Policista z brněnského oddělení hospodářské kriminality Daniel Sochor, který si místo v restauraci rezervoval, vše posléze omlouval tím, že účastníci oslavy hodně pili. Že by sympatizovali s neonacisty policista odmítl.

Jeho nadřízení už incident prošetřují. Pokud by se takové jednání policistům prokázalo, nemají u policie co dělat, řekl listu náměstek jihomoravského policejního ředitele Petr Sikora.

 

Právě se děje

Další zprávy