Foto: Kennedyho bunda vydělala přes 10 milionů

Foto: Kennedyho bunda vydělala přes 10 milionů
Za tuto Kennedyho leteckou bundu kupec zaplatil 570 000 dolarů (přibližně 10,8 milionu korun). Mezi další zajímavé vydražené předměty patří pohlednice, kterou Kennedymu k narozeninám poslal jeho syn. Ta vynesla 17 tisíc dolarů. Za vlajku z limuzíny dal nový majitel 55 tisíc dolarů. Také proto organizátoři uvedli, že celkový výnos akce vysoce předčil jejich očekávání.
Mezi draženými věcmi J. F. K. se objevila i řada fotografií zachycující osobní život jeho rodiny. Kennedyho fotoaparát drží jeho žena Jacqueline. Na snímku je vidět jeho nevlastní sestra Ethel Kennedyová.
...
Tuto fotografii z roku 1959 Kennedymu podepsal bývalý prezident USA Harry Truman (vpravo).
Foto: Profimédia
Reuters ČTK Dan Poláček Reuters, ČTK, Dan Poláček
23. 2. 2013 0:00

V USA proběhla několikadenní aukce věcí, které patřily někdejšímu prezidentu Johnu F. Kennedymu. Ty se teprve nedávno našly v pozůstalosti Kennedyho dlouholetého spolupracovníka Davida Powerse, jenž zemřel v roce 1998. Za nejvíc peněz se vydražila Kennedyho letecká bunda, za níž nejmenovaný kupec zaplatil v přepočtu 10,8 milionu korun. Jmenovanou bundu americký prezident nosil v momentě, kdy cestoval na palubě letounu Air Force One. Podívejte se na fotografie.

 

Právě se děje

Další zprávy