Špotáková je atletkou roku. Hlasovali pro ni všichni

Sport Sport, Red Spo
8. 11. 2008 23:12
Pořadí: 1. Špotáková, 2. Cechlová, 3. Hejnová
Oštěpařka Barbora Špotáková zapsala sebe i Českou republiku do rekordních tabulek. Ve Stuttgartu hodila nejdál v historii.
Oštěpařka Barbora Špotáková zapsala sebe i Českou republiku do rekordních tabulek. Ve Stuttgartu hodila nejdál v historii. | Foto: Reuters

Praha - Světová rekordmanka a olympijská vítězka Barbora Špotáková se podle očekávání stala v sobotu večer českou atletkou roku.

Nejlepší oštěpařka planety tak obhájila své loňské prvenství. Nadvládu žen strvdily také druhá diskařka Věra Cechlová a třetí překážkářka Zuzana Hejnová.

Až čtvrtý byl letos světový rekordman v desetiboji Roman Šebrle, kterému se uplynulá sezona příliš nevydařila a z olympijskýh her v Pekingu odjel domů bez medaile.

Čtěte také: Špotáková v šoku. Je to skvělá kopie Jana Železného

To Špotáková před několika měsíci připravila českým fanouškům dramatický závod se šťastnou koncovkou. Dlouho vedoucí Rusku Abakumovovou přehodila až posledním pokusem a získala nejcennější kov. V závěru sezony se jí navíc podařilo překonat také světový rekord.

Anketu o nejlepšího českého atleta tak sedmadvacetiletá závodnice ovládla zdrcujícím způsobem. Na první místo ji zařadilo všech 136 hlasujících, což znamenalo zisk maximálního počtu 1360 bodů. 

Objevem roku se v pražském hotelu Ambassador stal překážkář Petr Svoboda, nejlepším trenérem je kouč Špotákové Rudolf Černý.

Výsledky:
1. Špotáková (oštěp) 1360 bodů
2. Cechlová (disk) 1075
3. Hejnová (400 m př.) 909
4. Šebrle (desetiboj) 877
5. Bába (výška) 875

 

Právě se děje

Další zprávy