VIDEO Plzeňští fans: Trvajova eskapáda měla zakrýt gól

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
31. 3. 2012 10:00
"Eskamotér Trvaj" měl prý ztracený puk za brankovou čarou

Plzeň - Groteskní scénka z třetího semifinále hokejové extraligy mezi Kometou Brno a Plzní, v níž brankář Brna Jiří Trvaj hledá v záhybech své výstroje ztracený puk, části fanoušků "indiánů" rozhodně úsměv na tváři nevykouzlila.

Podle jejich teorie totiž gólman Komety, který v utkání nakonec udržel čisté konto, celou situaci záměrně zahrál, aby tak skryl možný gól Plzeňských.

Z výše uvedeného videa totiž dle příznivců Plzně vyplývá, že Trvaj měl celou dobu puk v rukávu nad lapačkou. A odmítl jej "nalézt" proto, aby rozhodčí nezkoumali fakt, že celou ruku (i s pukem) měl chvíli předtím za brankovou čárou. Po dlouhém hledání pak měl Trvaj puk záměrně "vysypat" před dalším buly z kalhot, kam jej ovšem sám chvíli předtím z rukávu hodil, aby zakryl možnou branku Plzně. 

Čtěte také:

Trvaj: Puk se najednou vypařil. Aspoň se diváci bavili
Kometě opět stačil jeden gól. Je jednu výhru od finále
ŽIVĚ Kometa - Plzeň 1:0, Brno vede 3:0 na zápasy

"Po shlédnutí zápasu mezi Brnem a Plzní jsem si všiml jasného gólu Plzně, který ale díky šikovnosti brněnského brankáře nikdo nepostřehl. V době, kdy nikdo nevěděl, kde má brankář Trvaj kotouč, on jasně věděl, že ho má v rukávu," prohlašuje na diskusní části oficiálního webu Plzně "apacino".

"Puk mu zapadne do rukávu a ten pak i s lapačkou má celý v brance (ještě před odpískání). Pak následuje Trvajova herecká eskapáda s tím, že neví, kde má puk. A když rozhodčí svolí ke hře s jiným, že v případě, že puk ve výstroji najde, ho brankář Trvaj v záběru jasně sype z rukávu do kalhot a následně dělá, že ho mu "ne náhodou" vypadl z nohavice. Regulérní gól, který například uznali kdysy Plzni v serii s Pardubicemi, kdy Pavel Vostřák střelil puk i s Lašákovo lapačkou za brankovou čáru," dodává.

"Příkladem budiž gól, který dal Lemieux na OH v Salt Lake Haškovi. Puk v brance vidět nebyl, ale přesto byl uznán," uvádí další případ takto uznané branky diskutující pod jménem "guak".

Foto: Eduard Erben

Konspirační teorii dle Plzeňských nahrává i fakt, že samotný Trvaj po zápase prohlásil, že jej puk předtím, než záhadně zmizel, trefil do lýtka. Z televizních záběrů se ovšem zdá, že mu puk míří právě na lapačku, která se měla ocitnout za brankovou čarou.  

Na teorii plzeňských ovšem zatím nesedí dvě věci. Za prvé není jasné, zdali lapačka byla skutečně za brankovou čarou celým objemem, tedy zdali by případně gól uznán být mohl, i kdyby v ní puk byl (podle čl. 470 hokejových pravidel nemusí být puk za brankou vidět, aby bylo rozhodnuto o gólu).

Druhou potíží je fakt, že zatímco podle teorie Plzeňských měl Trvaj mít puk celou dobu skrytý v levé ruce (viz horní video), kde má lapačku, z kalhot jej ale vysype poté, co v nich pátrá rukou pravou (viz spodní video).

"Ať to gól byl, nebo ne, zápas nám to nevrátí. Myslím, že svědomí máme každej a Trvajovi se to vrátí. Když né dnes tak někdy později určitě. Nezbývá než věřit, že dáme konečně nějakej gól kterej bude vidět normálně. Jen pořád nevím proč ČT nepoužila i jiné záběry než ten jedinej a přitom je určitě měla k dispozici," dodává v diskuzi příznivců "indiánů" přispívající "Třemina79".

 

Právě se děje

Další zprávy