Opět šestka od Lyonu. Sparťanky končí v Lize mistryň

Aleš Vávra Aleš Vávra
9. 11. 2011 21:10
Fotbalistky Sparty skončily potřetí v osmifinále
Fotbalistky Lyonu smetly pražskou Spartu.
Fotbalistky Lyonu smetly pražskou Spartu. | Foto: Jakub Šafránek

Lyon - Zázrak se nekoná. Fotbalisty pražské Sparty se loučí s Ligou mistryň. Pražanky podle očekávání nestačily na obhájce titulu, francouzský Lyon, a na jeho půdě prohrály 6:0, stejně jako v úvodním domácím zápase.

Cesta Sparty prestižní soutěží se potřetí v řadě zastavila v osmifinále. V předešlých letech jim konečnou vystavil anglický Arsenal a švédský Linköping.

Čtěte také:

Sparta podlehla v Lize mistryň ´ženské Barceloně´ 0:6

Lyon, který svou suverenitou v ženském fotbale připomíná mužskou Barcelonu, na svém hřišti jasně dominoval a českého soupeře prakticky nepustil na svou polovinu. Sparťanky ani jednou v duelu nevystřelily na branku.

Přesto držely po poločase sympatický stav 0:1. Lyon ovšem ve druhé půli střelecky exceloval, když nastřílel čtyři góly za dvacet minut.

Odvetné utkání osmifinále fotbalové Ligy mistryň:

Lyon - Sparta Praha 6:0 (1:0)
Branky: 46. a 50. Abilyová, 3. Dickenmannová, 66. Necibová, 58. Schelinová, 86. Goergesová. Rozhodčí: Azzopardiová (Malta). První utkání 6:0, postoupil Lyon.

Sestava Sparty: Gazdíková - Vyštejnová, Mocová (49. Bertholdová), Čulová (69. Tauberová), Sedláčková - I. Martínková, Ringelová, Ondrušová, Pivoňková, Malinová - Bartoňová (60. Chlastáková). Trenér: Žovinec.

 

Právě se děje

Další zprávy