Slavia po 5 měsících slaví. Žižkov zlomily vlastní góly

Aleš Vávra Aleš Vávra
9. 4. 2012 22:02
Gambrinus liga: Slavia - Žižkov 2:0 (0:0)
Kouč Poustka slaví první výhru.
Kouč Poustka slaví první výhru. | Foto: Eduard Erben

Praha - Fotbalisté Slavie slaví v Gambrinus lize první výhru po pěti měsících. V dohrávce 24. kola soutěže doma v Edenu porazili v malém pražském derby Viktorii Žižkov 2:0.

K vítězství však sešívaným pomohly nešťastné góly, které si hosté ve druhém poločase prakticky vstřelili sami. Nejprve si centr Stanislava Vlčka srazil do vlastní sítě Bartl, poté tečoval střelu Lukáše Jarolíma jeden z hostujících obránců.

První výhru na lavičce Slavie si tak připsal trenér Martin Poustka. Pražané naposledy v lize zvítězili 6. listopadu a v deseti minulých utkáních si vítězný pokřik nezazpívali.

Čtěte také:

Krejčí může být trumfem pro Euro. Pokud ho Bílek vezme
Plzeň splnila povinnost a drží krok s čelem tabulky
Emoce v Liberci. Vácha se pustil do sudího Příhody

Díky výhře se Slavia posunula na desáté místo a udělala důležitý krok k záchraně. Naopak situace Viktorie se komplikuje. Ztrácí šest bodů na čtrnácté místo a navíc jí nyní čekají těžká utkání doma s Plzní a v Liberci.

V úvodu přitom Žižkov nehrál špatně a často zlobil Slavii rychlými brejky, které často táhl z Liberce hostující útočník Sivrič. Ten v páté minutě pěknou střelou těsně minul tyč slávistické branky.

Domácí měli územní převahu, do vyložených šancí se však prokousávali velmi těžce. Hostujícího gólmana Koláře vyzkoušeli svými střelami Böhm a Jarolím. Před poločasem byl nebezpečný znovu Sivrič, avšak nemířil přesně.

Ve druhé půli mohli jít hosté do vedení, Slodowy trefil z přímého kopu pouze břevno. A tak se prosadili domácí. Po pravé straně utekl veterán Vlček a jeho prudký centr nešťastně srazil za Koláře jeho spoluhrář Bartl.

Žižkov se vrhnul za vyrovnáním, čtvrt hodiny před koncem však jeho snahu zmrazil druhý gól. Střelu Jarolíma z ostrého úhlu jemně tečoval jeden z hostujících hráčů a Kolář byl bezmocný.


24. kolo první fotbalové ligy:

Slavia Praha - Viktoria Žižkov 2:0 (0:0)
Branky: 58. vlastní Bartl, 76. Jarolím. Rozhodčí: Kocourek - Pelikán, Ubias. ŽK: Petrák, Dostál, Latka - Hílek, Kotyza, Slodowy, Milosavljev, Kolář, Nakamura, Sivrič. Diváci: 3986.

Slavia: Berkovec - Dostál, Latka (90. Veselý), Hubáček, Trubila - Cicman, Petrák - Vlček (82. Milutinovič), Jarolím, Nitrianský - Böhm (74. Pospěch). Trenér: Poustka.

Žižkov: Kolář - Bartl, Kiidron, Kropík, Slodowy - Hílek - Sivrič, Valenta (85. Čermák), Kotyza, Milosavljev (59. Kalod) - Bálek (81. Nakamura). Trenér: Nádvorník.

 

Právě se děje

Další zprávy