IKEA stahuje postýlky, hrozí pořezání o ostré hrany

Tereza Holanová Tereza Holanová
15. 8. 2013 18:40
Výrobky Kritter a Sniglar IKEA prodává i v České republice.
Foto: Ikea

Stockholm - Švédský nábytkářský řetězec IKEA stahuje z prodeje tisíce postýlek Kritter a Sniglar. Tento nábytek se prodává i v České republice.

Na postýlce se podle BBC může poškodit kovová tyčka, která spojuje rám s bezpečnostní zábranou. Dětem pak hrozí riziko, že se o ostré hrany pořežou. "Zlomená tyčka může odhalovat kovové ostré hrany, které představují nebezpečí poranění," vysvětluje mluvčí české pobočky Petr Chadraba.

Problém se týká postýlek Kritter, které jsou označené čísly 1114 až 1322 - což znamená, že byly vyrobené mezi 14. týdnem roku 2011 a 13. týdnem tohoto roku. U řady Sniglar jde o výrobky 1114 až 1318.

Pouze ve Švédsku se jich prodalo na 10 tisíc kusů, uvádí IKEA. Kromě toho tento nábytek nabízejí také prodejny v dalších šestnácti zemích, včetně České republiky, Polska a Slovenska.

Jak uvádí server BBC, na IKEA se obrátilo již sedm zákazníků, k žádným zraněním ale zatím ještě nedošlo. Zákazníci, kteří si uvedené výrobky pořídili, ale dostanou soupravu dílů na opravu, případně jim IKEA vrátí peníze. "Žádáme zákazníky, kteří mají některý z uvedených výrobků, aby navštívili nejbližší obchodní dům IKEA nebo se obrátili na Kontaktní centrum IKEA na telefonním čísle 848 848 848," vzkazuje mluvčí.

České obchody IKEA aktuálně prodávají postýlku Kritter za 1 940 korun, rám postele Sniglar stojí 999 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy