Popadané stromy zastavily vlaky, sníh uzavřel silnice

Domácí ČTK Domácí, ČTK
23. 1. 2012 10:44
Problémy hlásí trať Smržovka - Josefův Důl a Hanušovice - Staré Město pod Sněžníkem
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Karel Toman

Česko - Navátý sníh a stromy popadané na trať v pondělí ráno zastavily železniční dopravu na několika místech České republiky.

Jde o úseky Smržovka - Josefův Důl na Jablonecku a Hanušovice - Staré Město pod Sněžníkem na Šumpersku.

Spadlý strom ráno ležel na kolejích také u Martinic v Krkonoších, řekla mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Ve všech případech jde o méně frekventované tratě a dočasné výluky se dotknou převážně osobních vlaků.

Na Chomutovsku jsou kvůli sněhu dočasně uzavřené dvě horské silnice.

Do pondělního poledne má být podle odhadu policie uzavřená silnice 223 mezi Kryštofovými Hamry a Výsluním. Vozovku nelze kvůli silnému větru a sněhu udržet sjízdnou.

Ze stejného důvodu je stále neprůjezdný také další úsek stejné silnice mezi Měděncem a Loučnou pod Klínovcem.

Na silnici číslo 7 u Hory Svatého Šebestiána se tvoří sněhové jazyky. Ve směru do Německa stojí v jízdním pruhu kamion. Na Děčínsku komplikuje dopravu ledovka. Kvůli havárii nákladního auta je uzavřená i jedna z příjezdových silnic do Varnsdorfu. Podle odhadů policistů omezení potrvá zhruba do 14 hodin.

V horských oblastech Královéhradeckého kraje napadlo v noci na pondělí až 15 centimetrů sněhu. V Orlických horách se tvoří sněhové jazyky, silničáři také varují před častými pády stromů na silnice.

Od neděle také trvá výluka v úseku Železný Brod - Velké Hamry, kde kvůli spadlému stromu vykolejil vlak. Všechny vlaky na trati Tanvald - Železný Brod jsou nahrazeny autobusy náhradní dopravy.

Zastávky Velké Hamry město, Návarov, Jesenný a Spálov není možné obsluhovat z důvodu těžké dostupnosti autobusovou dopravou.

Počasí může potrápit i řidiče ve středních Čechách. Na menších silnicích na Rakovnicku mohou řidiče překvapit zmrazky. Obezřetní by měli být motoristé na Příbramsku. Policie po sedmé hodině ráno uzavřela kvůli nehodě dvou osobních aut na kilometru 32,5 ve směru na Příbram strakonickou rychlostní silnici R4. Zatím uvolnila pro jízdu jeden pruh, zcela by měl být provoz obnoven do 09:00.

Komplikovaná situace je také na silnici číslo 19 u Počapel, kde se na kluzké vozovce srazilo nákladní auto s osobním.

 

Právě se děje

Další zprávy