Šlouf u mě skončil kvůli výmyslům, prohlásil Zeman

ČTK ČTK
31. 8. 2013 13:47
Lobbista se proti Zemanovým tvrzením ohradil, o ničem takovém prý neví.
Miloš Zeman.
Miloš Zeman. | Foto: Vojtěch Marek

Praha - Lobbista Miroslav Šlouf ve volebním týmu prezidenta Miloše Zemana skončil, protože si vymýšlel.

Zeman to řekl internetovému serveru Parlamentní listy.cz. Šlouf se proti Zemanovým tvrzením ohradil, o ničem takovém prý neví.

Prezident prý lobbistu, který je médii považován za jednoho z hlavních strůjců Zemanova volebního úspěchu, považuje nadále za svého přítele a jeho práce si váží.

"Veřejně prohlásil, že přesvědčil Vladimíra Remka, aby stáhnul prezidentskou kandidaturu za KSČM a aby mě podpořil v kampani. Remek pak vydal veřejné dementi, které bylo publikováno, že Miroslava Šloufa několik let neviděl, a že se tato informace nezakládá na pravdě. To byl hlavní důvod, proč jsem s ním přerušil spolupráci. Nemáme si vymýšlet," uvedl Zeman.

Odmítl, že by spolupráci se svým bývalým poradcem ukončil kvůli útokům médií.

Nevím o tom, tvrdí Šlouf

Šlouf, který založil občanské sdružení Přátelé Miloše Zemana, z nějž se pak vytvořila Strana práv občanů - zemanovci, serveru sdělil, že o zveřejnění takových informaci neví.

"S Vladimírem Remkem jsem mluvil na začátku roku, ale nic podobného jsme nerozebírali," uvedl lobbista.

Šlouf večer po Zemanově vítězství v prezidentské volbě novinářům řekl, že Zemanovi pomáhal s předvolební kampaní a zkoušel mu například vyjednat podporu u vedení u KSČM, ODS i KDU-ČSL.

"Jednal jsem s některými pány, mými vrstevníky, například s Vladimírem Remkem , který je stejně starý jako já a znám ho od jeho návratu z kosmu," řekl tehdy Šlouf. Dodal, že koncept své rozluky se Zemanem v kampani vymyslel sám, Zeman prý jeho nápad respektoval.

Zeman o něco později v České televizi prohlásil, že jeho spolupráce se Šloufem skončila již před několika lety.

 

Právě se děje

Další zprávy