Sněžení ustalo, ale v noci bude znovu chumelit

Dagmar Honsová, Meteopress
23. 2. 2013 16:26
Bohatá nadílka se neudrží dlouho. Už na začátku příštího týdne začne tát
Sobotní Václavské náměstí.
Sobotní Václavské náměstí. | Foto: Simona Holecová

Praha - Počasí na území Česka ovlivňuje tlaková níže nad centrálním Středomořím Thomas, která přinesla během sobotního dopoledne sněžení, místy i vydatné.

Na jihovýchodě České republiky se hodinové srážkové úhrny pohybovaly až kolem 2 cm nového sněhu za hodinu. Do večera tak napadne od 5 centiumetrů (na Karlovarsku a Ústecku) do 15 centimetrů nového sněhu (východní Čechy), na jihovýchodě místy až 20 centimentrů nového sněhu (Jihomoravský, Zlínský kraj).

Sněžení jihovýchodu  během pozdního odpoledne slábne a během večera přechodně ustane. Další vlnu sněžení od jihovýchodu očekáváme během druhé poloviny noci na neděli - to na východě území napadne od 2 do 10 centrimetů dalšího sněhu.

 

Během neděle se bude sněžení postupně měnit na déšť se sněhem, déšť nebo srážky mrznoucí. Při mrznoucích srážkách se bude tvořit ledovka, večer při poklesu teplot pod bod mrazu místy náledí.

V pondělí a v úterý očekáváme občasný slabý déšť nebo srážky smíšené, nejvyšší odpolední teploty se zastaví až na +6 °C a sníh bude odtávat.

 

Právě se děje

Další zprávy