Poslední záblesky léta. Srpen dopřeje pár horkých dnů

Dagmar Honsová, Meteopress
10. 8. 2012 10:55
Po víkendu se oteplí, pak teploty na chvíli spadnou
A youth slides down a water slide at the public swimming pool Kongressbad in Vienna June 30, 2012. Temperatures will rise up to 37 degrees Celsius (98.6 Fahrenheit) in Austria the next days, Austria's national weather service agency ZAMG reported. REUTERS/Lisi Niesner (AUSTRIA - Tags: ENVIRONMENT) Published: Čer. 30, 2012, 3 odp.
A youth slides down a water slide at the public swimming pool Kongressbad in Vienna June 30, 2012. Temperatures will rise up to 37 degrees Celsius (98.6 Fahrenheit) in Austria the next days, Austria's national weather service agency ZAMG reported. REUTERS/Lisi Niesner (AUSTRIA - Tags: ENVIRONMENT) Published: Čer. 30, 2012, 3 odp. | Foto: Reuters

Praha - Po víkendu se můžeme těšit na krátký návrat letního počasí, už příští víkend se ale opět ochladí.

Dlouhodobý výhled počasí slibuje, že si teploty na koupání užijeme ještě v posledních prázdninových dnech. Že už na dveře klepe podzim, nám ale připomenou ranní mlhy.

Jak bude po zbytek srpna a v prvních zářijových dnech, si přečtěte v následujícím výhledu.

Období od 11. do 20. srpna

V první polovině období bude převážně jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Postupně dojde k přechodu na polojasno až oblačno, místy se objeví přeháňky a ojediněle bouřky.

Ráno se ojediněle vyskytnou mlhy. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 12 a 7 °C, uprostřed období bude přechodně 16 až 12 °C.

Předpověď počasí
Autor fotografie: Aktuálně.cz

Denní teploty vystoupí na 21 až 26 °C, přechodně až 29 °C, zpočátku a koncem období bude chladněji, tedy 18 až 23 °C.

Období od 21. do 31. srpna

Zpočátku období bude jasno až polojasno a přeháňky se objeví jen ojediněle. Postupně obloha přejde v polojasno až oblačno a místy musíme počítat s přeháňkami.

Po ránu budou ojediněle mlhy. Ranní teploty klesnou na 14 až 9 °C, denní pak vystoupí na 18 až 24 °C, koncem období až na 26 °C.

Podívejte se na červencové rozmary počasí

Období od 1. do 10. září

V tomto období bude polojasno až oblačno, místy se objeví dešťové přeháňky, ojediněle bouřky. Po ránu budou opět místy mlhy. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 13 až 8 °C. Denní teploty nepřekročí 18 až 25 °C.

Období očekáváme teplotně: průměrné (průměrná teplota vzduchu 16,5 °C) a srážkově slabě podprůměrné (průměrné srážkové úhrny 60 mm).

 

Právě se děje

Další zprávy