Dnes 26 °C, slunečné dny však utne níže Xantihppe

Dagmar Honsová, Meteopress
20. 5. 2012 11:50
Předpověď počasí na příští týden říká, že proměnlivý květem bude pokračovat
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Reuters

Praha - Dva víkendové slunečné dny byly jen krátkým vybočením z promělnivého rázu letošního května.

Po slunečné neděli s letními teplotami až na 26 °C, začne hned v pondělí oblačnosti i srážek přibývat, protože počasí ve střední Evropě se dotane pod vliv tlakové níže Xantihppe.

Do čtvrtka k nám bude proudit teplý vzduch od jihu, takže se můžeme v maximech těšit na letní hodnoty kolem 25 °C, na víkend se ochladí až o 10 °C.

V pondělí bude zpočátku dne polojasno, postupně bude docházet  od jihozápadu k přibývání oblačnosti na oblačno až zataženo a místy se k velké oblačnosti přidají přeháňky nebo bouřky. Pondělí bude nejteplejším dnem týdne - nejvyšší odpolední teploty  se zastaví mezi 23 až 27 °C.  Pocitovou teplotu bude o 2 °C snižovat čerstvý  jihovýchodní vítr o rychlosti 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

V úterý bude oblačno, přechodně až zataženo, místy přeháňky nebo bouřky. Noční teploty klesnou na 15 až 11 °C, odpolední vystoupí na 21 až 25 °C.

Ve středu a ve čtvrtek začne oblačnosti ubývat na oblačno, přechodně i polojasno, místy s přeháňkami a bouřkami. Noční teploty se budou mezi 15 až 11 °C, denní vystoupí na 20 až 25 °C.

Od pátku se začne ochlazovat -s polojasnou až oblačnou oblohou, místy s přeháňkami budou nejvyšší odpolední teploty stoupat k 16 až 20 °C a po ránu klesat k 9 až 5 °C. To jaké počasí přinesou první dvě červnové dekády naznačuje výhled počasí na 30 dnů.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Předpověď počasí v ČR.


 

 

Právě se děje

Další zprávy