Prodej Hypo stavební spořitelny finišuje

hpv, sti
12. 10. 2007 18:30
Hypo stavební spořitelna má seznam zájemců
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Vedení Hypo stavební spořitelny již zná seznam definitivních zájemců o koupi firmy. O záměru stavební spořitelnu prodat informoval server Aktuálně.cz již v srpnu.

Podle informací Aktuálně.cz jsou mezi konečnými zájemci Raiffeisen stavební spořitelna, GE Money Bank a stavební spořitelna Wüstenrot. Vybraní tři zájemci mají nyní možnost seznámit se blíže s hospodařením Hypo stavební spořitelny.

Žádný termín, do kterého by mělo jméno nového majitele padnout, neexituje. Podle informací serveru je však horkým favoritem Raiffeisen stavební spořitelna.

Exkluzivní zpráva Aktuálně.cz: Hypo stavební spořitelnu chce koupit Raiffeisen

Ani jeden ze zájemců však nechce případnou transakci komentovat. "Bez komentáře," řekl již dříve náměstek Raiffeisen stavební spořitelny Jan Jeníček. Obdobně nyní reagoval i šéf Wüstenrot Hans Jürgen Wohlrabe.

Menší s desítkami miliard

Hypo stavební spořitelna loni vydělala 132 milionů korun a vklady klientů dosáhly 28 miliard korun.

V Česku působí šest stavebních spořitelen. Lidé si v nich naspořili ke konci uplynulého roku téměř 360 miliard korun. Počet platných smluv ve fázi spoření byl 5,3 milionu.

Trh stavebních spořitelen prodejem Hypo přijde o dalšího hráče. Pokud by vítěznou společností byla skutečně Raiffeisen, mohla by pomýšlet i na pozici trojky na trhu.

Přestože je Hypo stavební spořitelna jednou z nejmenších, pro budoucího kupce je to dobrá šance získat další klienty. Trh je již rozdělen a obsazen. Proto akvizice konkurence je jednou z mála možností, jak získat rychle větší počet klientů.

 

Právě se děje

Další zprávy