Při nehodě zůstal motorkář zaklíněný pod dodávkou

Domácí Domácí
22. 8. 2010 9:49
Ke kolizi došlo v neděli ráno na křižovatce v Opavě-Kateřinkách
Motorka podjela dodávku a zastavila se až u přechodu pro chodce
Motorka podjela dodávku a zastavila se až u přechodu pro chodce | Foto: Policie ČR

Opava - Vážná dopravní nehoda se stala v neděli ráno v Opavě-Kateřinkách. Krátce před půl osmou se na křižovatce ulic Vrchní - Hillová srazila motorka s dodávkou.

Podle dosavadního šetření došlo k nehodě tak, že řidič s dodávkou, který jel ulicí Vrchní ve směru k ulici Ratibořská, odbočoval vlevo na křižovatce. V té chvíli proti němu jel osmatřicetiletý muž na motorce.

"Motocyklista zareagoval na vzniklou situaci tak, že když viděl odbočující automobil, svůj motocykl položil na vozovku, po které svým tělem vjel pod kola již odbočujícího automobilu," popsal situaci mluvčí opavských policistů René Černohorský.

Řidič motorky zůstal pod dodávkou zaklíněn a vyprostili ho až hasiči.

"Ošetřující lékař RZS Opava na místo dopravní nehody přivolal helikoptéru, která zraněného motocyklistu transportovala do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě s vážným zraněním hlavy, hrudníku a ruky," dodal mluvčí.

Dechová zkouška u řidiče dodávky nepotvrdila alkohol, u motorkáře byl vzhledem k jeho vážnému zdravotnímu stavu nařízen odběr krve. Policie pokračuje ve vyšetřování nehody, zaměří se především na rychlost motorky a způsob jakým řidič dodávky odbočil.

 

Právě se děje

Další zprávy