Mladá cyklistka zemřela po srážce kol. Jela bez přilby

Domácí Domácí
21. 7. 2010 8:10
Záchranáři ji oživovali bezmála hodinu. Mladíkovi hrozí až tři roky vězení

Ostrava - Severomoravští záchranáři vyjížděli v úterý večer k neobvyklé nehodě s tragickým koncem. Krátce před devátou hodinou večer se v Ostravě-Hošťálkovicích srazili dva vedle sebe jedoucí cyklisti.

"Jedno z kol řídil 19letý mladík, bez na hlavě připevněné cyklistické přilby. Druhé kolo řídila bez ochranné cyklistické přilby 20letá mladá žena," popsala aktéry nehody policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Dívka po pádu upadla do bezvědomí a nedýchala. Do příjezdu zdravotníků se ji tak - za telefonické asistence dispečera - snažili oživit svědci.

"Zasahující lékařka po příjezdu na místo zjistila, že pacientka stále nejeví žádné známky života. Při pádu utrpěla vážné poranění hlavy a mozku," informoval Aktuálně.cz mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Dívku se nepodařilo oživit ani během bezmála hodinové resuscitace. "Zranění bylo smrtelné," dodal mluvčí. Mladík vyvázl ze srážky bez zranění, utrpěl ale silný šok.

"Policejní komisař již ve věci zahájil úkony trestního řízení pro přečin usmrcení z nedbalosti," přiblížila probíhající vyšetřování Holčáková. Pokud bude cyklista uznán vinným, hrozí mu až tři roky vězení.

 

Právě se děje

Další zprávy