24 lidí nedojelo o víkendu domů, srážka zastavila D1

Domácí ČTK Domácí, ČTK
7. 7. 2010 8:33
Za prodloužený víkend zemřelo při nehodách na českých silnicích 24 lidí
Na přejezdu u zastávky Písek-Dobešice se střetl rychlík z Prahy do Českých Budějovic s osobním automobilem, v němž zahynuly 3 osoby.
Na přejezdu u zastávky Písek-Dobešice se střetl rychlík z Prahy do Českých Budějovic s osobním automobilem, v němž zahynuly 3 osoby. | Foto: Drážní inspekce

Písek - Prodloužený sváteční víkend uzavřela nejtragičtější havárie, při níž zahynuli tři lidé.

K jedenadvaceti mrtvým, kteří se od pátku zabili na českých silnicích, přibyly oběti havárie osobního automobilu na železničním přejezdu v okrese Písek na jihu Čech.

Nehoda se stala před 18:00 na železničním přejezdu s výstražnou signalizací poblíž Dobešic na Písecku na trati Praha - České Budějovice. Provoz na trati byl přerušen tři hodiny.

Podle náměstka generálního inspektora Drážní inspekce Jana Kučery je přejezd zabezpečen výstražnou světelnou signalizací, která v okamžiku nehody fungovala. Příčinu neštěstí vyšetřuje policie.

A ve středu ráno uzavřela dálnici D1 u Mirošovic srážka pěti aut.

Jeden lidský život si vyžádala pondělní nehoda na 45. kilometru dálnice D5 ve směru na Rozvadov.

Nejdříve nezvládl řízení vozu řidič, který vyjel z dálnice. Na místě zastavilo další auto a jeho řidič vystoupil, aby na silnici umístil výstražný trojúhelník.  Přitom ho srazil a zabil přijíždějící automobil, popsala nehodu mluvčí krajské policie Jana Václavová.

Tragický víkend

Od pátku zahynulo na českých silnicích podle dostupných informací 24 lidí - osm v pátek, sedm v sobotu, čtyři v neděli a dva v pondělí. Samotný pátek s osmi oběťmi byl vůbec nejtragičtějším dnem tohoto roku na českých silnicích.

V neděli večer zahynul po nárazu do osobního auta v obci Pazderna na Frýdecko-Místecku pětadvacetiletý motocyklista.

Ještě před půlnocí pak zemřel cyklista, který z neznámého důvodu jel v protisměru po dělícím pruhu dálnice D11 u Bříství na Nymbursku a srazilo ho auto.

V pondělí před polednem pak vyletěl v zatáčce ze silnice řidič motorky u obce Šebrov-Kateřina na Blanensku a na místě zemřel.

Celkově při nehodách zahynuli čtyři cyklisté, nejméně tři motorkáři a jedna chodkyně, která v sobotu večer čekala s dalšími lidmi v Brně na tramvaj. Do této skupiny lidí najel řidič, kterého soud již poslal do vazby.

Nehoda u Písku zatím tragickou bilanci uzavírá. 

 

Právě se děje

Další zprávy