Šílenec na Jižní spojce? Ne, řidiče skolila cukrovka

Domácí Domácí
14. 5. 2010 22:10
Muž, který v pátek večer ohrožoval ostatní, prodělal hypoglykemický šok
Ilustrační snímek: Lanový most na Jižní spojce v Praze.
Ilustrační snímek: Lanový most na Jižní spojce v Praze. | Foto: wikipedia

Praha - Na frekventované pražské tepně - na Jižní spojce - se v pátek večer odehrálo drama. Řidiči, kteří tudy jeli ve směru z Prahy 9 na Prahu 5, se museli chvatně vyhýbat nebezpečně jedoucímu vozu.

Posléze se ukázalo, že nejde o šíleného řidiče, ale o pětatřicetiletého muže, který prodělal hypoglykemický šok. Jde o stav, do kterého se mohou dostal lidé trpící cukrovkou, způsobuje jej nedostatek cukru v těle.

"Operátoři linky tísňového volání přijali po devatenácté hodině oznámení, že po Jižní spojce jede notně podnapilý řidič," popsal situaci Tomáš Hulan z tisového oddělení pražské policie. "V oznámení stálo, že řidič jede velice nebezpečně a svou jízdou ohrožuje ostatní účastníky silničního provozu."

Za domnělým pirátem silnic se okamžitě vypravily hlídky pohotovostní motorizované jednotky. Už po několika minutách vozidlo vypátraly. "Okamžitě chtěly řidiče zkontrolovat a podrobit ho orientační dechové zkoušce," řekl Hulan.

Řidič však na výzvy policistů nijak nereagoval. Takřka nejevil známky života. "Jelikož byl ve vozidle uzamčen, použili muži zákona v obavě o řidičův život teleskopický obušek, kterým rozbili okénko," popsal Hulan.

Policisté muže z vozu vytáhli a podle instrukcí záchranné služby poskytli první pomoc. Když na místo dojela sanita, lékař konstatoval, že muž s největší pravděpodobností prodělal hypoglykemický šok. Nyní je muž v nemocnici a stabilizován.

"Naštěstí při této události nedošlo ke zranění ani řidiče, ani ostatních účastníků silničního provozu," dodal Hulan.

 

Právě se děje

Další zprávy