Oheň zadusil dcerku a dva dospělé, nakonec zemřel i syn

ČTK ČTK
19. 12. 2009 18:53
Šestiletý chlapec byl v kritickém stavu, večer zemřel

Brno - Při požáru bytu v Brně-Zábrdovicích v sobotu ráno zahynuli tři lidé včetně zhruba půldruharoční holčičky. Čtvrtý obyvatel bytu, šestiletý chlapec, byl ve velmi vážném stavu převezen do nemocnice. Tam v sobotu vpodvečer rovněž zemřel.

Tři mrtví na místě - starší matka, její dospělý syn a malá holčička - se udusili ve spánku. Rovněž chlapec nakonec podlehl těžkým následkům jedovatých splodin.

Brněnské neštěstí se zařadilo mezi nejtragičtější svého druhu u nás.

Marné úsilí

Požár vznikl v prvním patře budovy, hasiči o něm podle mluvčího Jaroslava Haida dostali informaci v sobotu po 06:00. Na místě poté zasahovaly tři jednotky.

Hasiči museli do bytu vniknout násilím. Byt byl silně zakouřen. V ložnici našli čtyři lidi bez známek života.

Hasiči a posléze přivolaní lékaři se je pokoušeli oživit za pomoci kyslíkového přístroje a masáží srdce, u holčičky a dvou dospělých marně.

"Zdravotní stav starší ženy, mladšího muže a malé holčičky byl bohužel neslučitelný se životem," řekla mluvčí záchranky Barbora Zuchová.

Chlapec v kritickém stavu

Malého chlapce se lékaři pokusili zachránit. Byl naživu, jeho zdravotní stav však vyžadoval intenzivní lékařskou péči včetně napojení na umělou plicní ventilaci.

"Za stálé resuscitace záchranný tým transportoval chlapce na ARO Fakultní dětské nemocnice v kritickém stavu a jeho prognóza je nejistá," varovala už v sobotu dopoledne Zuchová.

Požár podle hasičů vypukl v kuchyni. Příčinu ohně, který v bytě způsobil škodu odhadem půl milionu korun, nyní vyšetřují experti hasičů a policie, podotkl Haid.

 

Právě se děje

Další zprávy