Každý týden kompletní časopis zdarma pro vás

Každý týden kompletní časopis zdarma pro vás
Foto: Aktuálně.cz
Aktuálně.cz Aktuálně.cz
20. 3. 2013 10:05

Společnost Sanoma rozbouřila české vydavatelské vody, když svým jménem zaštítila časopis, skládaný téměř stoprocentně z obsahu přebíraného z jiných médií (bez jejich souhlasu či komerční dohody).

Šéfredaktor "experimentálního" týdeníku Agenda David Shorf na modelu, jímž časopis využívá díla patřící někomu jinému, nevidí nic závadného - eticky, obchodně ani legálně. "Nikdo nemá copyright na informace jako takové, jen na zpracování, zachování integrity textu, nezmenšování a neposmívání se užitečné hodnotě, na to, že jasně uvedete zdroj a nejlépe i autora," řekl serveru Lupa.cz.

Shorf pokračuje: "Ostatně na tom je založená vzájemná podpora médií - nikdo se na agregátor nezlobí, protože se na původní zdroj může kdykoli prokliknout."

Redakce Aktuálně.cz se nechává tímto návodem inspirovat a zmíněný princip "časopisového agregátoru" vám každý týden přiblížit jako zcela novou službu - interaktivní průvodce časopiseckým agregátorem. V unikátním technologickém provedení (digitální fotogalerie s možností sdílení a diskuze) a zároveň i s přidanou hodnotou, že "se můžete proklikat".

Zdrojem našeho produktu je časopis Agenda (podpisy autorů původního obsahu, který Agenda bez vědomí majitelů převzala, najdete přímo uvnitř jednotlivých obrázků).

 

Právě se děje

Další zprávy