Zázrak. Tatínek zachránil své děti před krutou smrtí

Zahraničí Zahraničí
12. 12. 2013 13:52
Šest lidí včetně čtyř malých dětí bylo zachráněno v nevadské poušti.
Zleva nahoře: James Glanton (34), Christina McIntee (25), Tate McIntee, Chloe Glanton, Shelby Fitzpatrick a Evan Glanton.
Zleva nahoře: James Glanton (34), Christina McIntee (25), Tate McIntee, Chloe Glanton, Shelby Fitzpatrick a Evan Glanton. | Foto: Reuters

Nevada - Záchranáři i policisté v americké Nevadě mluví o zázraku. Dva dny pohřešovali rodinu, která si v neděli vyjela na zimní výlet. Po dvou dnech našli v mrazivé pustině jejich havarované auto. Uvnitř se nacházeli všichni pohřešovaní, živí a v relativně dobré kondici, informoval server New York Daily News.

Začalo to nevinně. James Glanton, Christina MacIntee, jejich dvě děti a další dva nezletilí příbuzní si v neděli vyjeli džípem do nevadských hor zařádit si ve sněhu.

Jenže na cestě plné ledu a sněhu havarovali a jejich auto skončilo na střeše. Všude okolo byla jen pustina, mráz, sníh a led.

Rodina naštěstí nezpanikařila, a to hlavně díky otci Jamesi Glantonovi. Nepokoušela se zachránit bezvýchodným blouděním v odlehlých končinách a raději se všichni zdržovali v autě, namačkaní jeden na druhého.

Jedno ze zachráněných malých dětí.
Jedno ze zachráněných malých dětí. | Foto: Reuters

Mezitím se rozjela velká pátrací akce. Vyletěly vrtulníky, do mrazu a chladu vyrazily dvě stovky dobrovolníků. Jeden z nich, Chris Montes, zahlédl v úterý dalekohledem převrácený stříbrný džíp.  Nacházel se v pohoří Seven Troughs ("Sedm sedel"), asi 30 km od jejich domu.

Nyní se všech šest členů rodiny nachází v nemocničním zařízení Pershing General Hospital v nevadském Lovelocku.

Ošetřující lékař hovoří s obdivem o otci rodiny, který dokázal udržet všechny naživu. Nezmrzli prý i díky tomu, že nahříval kameny, díky nimž se udržovali v teple.

 

Právě se děje

Další zprávy