Řidič nevěřil svým očím. Mrakodrap mu roztavil auto

ČTK ČTK
3. 9. 2013 11:45
Koncentrované sluneční paprsky ve spojení s mrakodrapem zničily luxusní auto
Shluk nových londýnských mrakodrapů podle tradicionalistů hyzdí panorama města. A podle řidičů roztavuje auta.
Shluk nových londýnských mrakodrapů podle tradicionalistů hyzdí panorama města. A podle řidičů roztavuje auta. | Foto: Reuters

Londýn - Shluk nových mrakodrapů v londýnské City, který podle tradicionalistů hyzdí panorama města, také koncentrovanými slunečními paprsky údajně roztavuje automobily.

Majitel vozu Jaguar obvinil vlastníka stavby, že mu deformoval části vozu, který pod ním na nějakou dobu zaparkoval. Developeři projektu problém přiznali a sdělili, že pracují na jeho vyřešení.

Majitel auta Martin Lindsay BBC řekl, že nechal svého "jaguára" jednu hodinu naproti budově, a když se vrátil, zjistil, že vůz má teplem zdeformované postranní zrcátko, části karosérie a znak Jaguaru.

Z londýnského mrakodrapu Střep je výhled jako z letadla:

"Nemůžu uvěřit, že se něco takového stalo. Musejí s tím něco dělat," řekl Lindsay.

Problém je podle developerů stavby důsledkem nynějšího postavení slunce na obloze v určité části dne.

"Nyní to trvá přibližně dvě hodiny denně a počáteční modelové propočty ukazují, že tento jev potrvá asi dva až tři týdny," uvedly firmy Land Securities a Canary Wharf. Kvůli problému jsou podle firmy dočasně mimo provoz tři parkovací prostory.

Nový žebříček nejvyšších budov České republiky:

Walkie Talkie, pojmenovaný podle svého vertikálně prohnutého tvaru připomínajícího sluchátko, je jedním z několika mrakodrapů, které se nyní ve finančním centru Londýna staví.

Má 37 pater a na střeše developeři plánují vyhlídkovou plošinu a "nebeské zahrady", nejvýše položenou zahradu pro veřejnost v Londýně.

 

Právě se děje

Další zprávy