Vyhrála atletka Baďurová, StarDance porazila i Avatara

Domácí ČTK Domácí, ČTK
23. 12. 2012 12:28
Skončila pátá řada soutěže. Česká televize slaví divácký úspěch
Vítězný pár páté řady taneční show StarDance Kateřina Baďurová a Jan Onder.
Vítězný pár páté řady taneční show StarDance Kateřina Baďurová a Jan Onder. | Foto: ČTK

Praha - Pátou řadu televizní taneční soutěže StarDance vyhrála atletka Kateřina Baďurová s tanečníkem Janem Onderem. Ve finále porazili pár tvořený bývalým hokejistou Martinem Procházkou a jeho taneční partnerkou Terezou Bufkovou.

Baďurová je druhou sportovní osobností, která v show veřejnoprávní České televize zvítězila. V roce 2007 StarDance vyhrál akrobatický lyžař Aleš Valenta.

Poražený Avatar

Sobotní finále na programu ČT 1 sledovalo 1,41 milionu lidí starších 15 let. Vyhlášení vítěze si nenechalo ujít 1,62 milionu diváků, informovala mluvčí České televize Michaela Fričová. "Byly to nejsledovanější nezpravodajské pořady večera," dodala.

Jednotlivé díly páté řady sledovalo více než 1,3 milionu diváků starších 15 let a v úvodním díle přitáhla větší diváckou masu než souběžně vysílaný velkofilm Avatar na konkurenční Primě.

Když se taneční soutěž v roce 2006 vysílala v ČT úplně poprvé, přilákala k obrazovkám 1,93 milionu lidí.

Finále: atletka versus hokejista

Oba finalisté v posledním kole show v rámci tance ve volném stylu předvedli své sportovní dovednosti. Procházka oblečený do hokejového dresu se v kolečkových bruslích projížděl po parketu, tyčkařka Baďurová v atletické soupravě zase předvedla náznak skoku o tyči. Oba soutěžící za free style obdrželi od poroty plný počet bodů.

Procházka, který tančil v páru s Terezou Bufkovou, ve finálový večer zatančil také jive, tango a waltz. Tento tanec předvedla se svým partnerem Janem Onderem také Baďurová, která si kromě něj do finále zvolila sambu a paso doble. "Bylo to velmi stylové a naprosto profesionalní," ocenila její výkon při latinskoamerickém tanci jedna z porotkyň Eva Bartuňková.

Ve finále se při společném valčíku předvedli všichni účastníci StarDance, kteří vypadli v předchozích kolech.

 

Právě se děje

Další zprávy