Česko má nejkrásnější dívku planety, Terezu Fajksovou

ČTK ČTK
24. 11. 2012 17:20
Soutěž Miss Earth se konala na Filipínách. Fajksová byla březnovou finalistkou Česká Miss

Manila - Třiadvacetiletá Češka Tereza Fajksová se v sobotu ve filipínské Manile stala světovou Miss Earth. 

Fajksová byla v březnu finalistkou soutěže Česká Miss a stala se držitelkou titulu Česká Miss Earth 2012, což ji předurčilo následně usilovat o korunku v této soutěži na celosvětové úrovni. 

O vítězství Fajksové informovali pořadatelé soutěže na internetu.

Blonďatá dívka, která měří 179 centimetrů, podle internetové stránky České Miss pochází z Ivančic, kde navštěvovala Základní školu T. G. Masaryka. Následovalo sportovní gymnázium Ludvíka Daňka, které ji dovedlo dočasně k vrcholovému volejbalu. Nyní žije v Brně.

Dívky z České Miss si vedly dobře i v několika minulých ročnících Miss Earth, kdy se probojovaly do první šestnáctky nebo i osmičky.

České krásky mají ve světě rádi. Úspěchy novodobých českých královen krásy odstartovala v roce 1989 soutěž Miss Československo, později Miss ČR. Z účastnic soutěží , která se loni sloučila s konkurenčním projektem Česká miss, zazářila především miss z roku 2006 Taťána Kuchařová.

Jako první a zatím i poslední Češka v historii získala titul Miss World ve Varšavě. Druhým největším úspěchem na této soutěži bylo v roce 1998 čtvrté místo tehdejší vicemiss Aleny Šeredové.

Podívejte se na snímky Terezy Fajksové:

Miss České republiky dobyly také trůn evropské královny krásy. V nejstarší mezinárodní soutěži, která se koná od roku 1948, zvítězila v roce 1995 v Istanbulu Monika Žídková. Tři roky před tím získala druhé místo na Miss Europe Pavlína Baburková, Miss Československa 1992. Druhá vicemiss Jitka Kocurová skončila v roce 1999 pátá.

Světu se líbí i čeští muži. Před dvěma lety výrazně uspěl v mezinárodní konkurenci vítěz české soutěže nové Mr. Czech Josef Karas. V březnu 2010 se stal druhým nejkrásnějším mužem planety v soutěži krásy Mr. World, která se konala v jihokorejském Soulu.

 

Právě se děje

Další zprávy