Hollywoodský režisér Scott skočil v Los Angeles z mostu

Kultura ČTK Kultura, ČTK
20. 8. 2012 6:48
Tony, mladší bratr Ridleyho Scotta, spáchal sebevraždu, bylo mu 68 let
Nejslavnějším snímkem Tonyho Scotta je Top Gun, který udělal hvězdu z Toma Cruise.
Nejslavnějším snímkem Tonyho Scotta je Top Gun, který udělal hvězdu z Toma Cruise. | Foto: Paramount Pictures

Hollywood - Slavný hollywoodský režisér Tony Scott spáchal sebevraždu skokem z mostu nedaleko Los Angeles. Informovaly o tom v pondělí tiskové agentury s odvoláním na úřad soudního lékaře.

Mezi nejznámější Scottovy filmy patří akční snímek Top Gun, v němž zazářil Tom Cruise, Poslední skaut s Brucem Willisem či pokračování komedie s Eddiem Murphym Policajt v Beverly Hills II.

Soudní lékař okrsku Los Angeles Joe Bale potvrdil, že Scottova nedělní smrt je vyšetřována jako sebevražda. Podle oficiálních informací, které citovala agentura AP, skočil osmašedesátiletý Scott z Vincent Thomas Bridge, který spojuje San Pedro a Terminal Island v Los Angeles.

Uvnitř režisérova černého vozu značky Toyota Prius, který zůstal na mostě, byl podle policistů dopis na rozloučenou; jeho text zatím zveřejněn nebyl.

Režisérovo tělo se podařilo najít s pomocí sonaru v kalných vodách asi čtyři hodiny poté, co z mostu skočil, a následně bylo předáno k pitvě. Ta se podle agentury Reuters ještě nekonala.

Tony Scott se narodil v roce 1944 ve Velké Británii, ale jeho kariéra byla spjata s americkým Hollywoodem.

V posledních deseti letech natočil například snímky Déjà Vu (Denzel Washington), Spy Game (Robert Redford, Brad Pitt) nebo Nepřítel státu (Will Smith, Gene Hackman).

Jeho starším bratrem je režisér Ridley Scott.

 

Právě se děje

Další zprávy