Snímek, který dojal internet: Nemocný pes v objetí pána

Simona Holecová
13. 8. 2012 6:10
Fotografie, na které starý psík usíná v náručí svého pána, je hitem Facebooku
John Unger kolébá svého Schoepa. Snímek Hannah Stonehouse Hudsonové se stal hitem.
John Unger kolébá svého Schoepa. Snímek Hannah Stonehouse Hudsonové se stal hitem. | Foto: Facebook

Washington - Ten snímek neobsahuje žádný vtip a ani kousek nahého těla. A přesto se stal "hitem" sociálních sítí, jedním z nejdiskutovanějších a nejsdílenějších příspěvků. Vzbuzuje emoce. Dojímá.

Zachycuje muže, který stojí až po ramena v jezeře Superior, a jeho starého psa. A zatímco muž psa přidržuje nad hladinou, pes, naprosto důvěřující svému pánovi, zjevně usnul - hloubka nehloubka.

Internetový list The HuffingtonPost se vydal po stopách jejich příběhu. Přes agenturu Stonehouse, která snímek pořídila a zveřejnila, našel Johna Ungera ze státu Wisconsin i jeho psa Schoepa.

Již devatenáctiletý psík, pojmenovaný po slavné místní zmrzlině, je pro svého pána vším. Vychoval ho od štěněte, společně spolu stárli. Pak začal mít Schoep zdravotní problémy, špatně chodil, špatně spal a veterinář diagnostikoval artritidu.

John Unger hledal, jak svému parťákovi pomoci. A našel vodu. Zjistil, že psovi, podobně jako lidem, dělá dobře, když je voda nadnáší.

"Jakmile začali v jezeře praktikovat tyhle lázně, přestal mít Schoep potíže se spaním. Vztlak vody zklidňuje jeho artritidou postižené kosti. Jezero Superior je teď prohřáté, takže teplota vody je perfektní," popsala fotografka Hannah Stonehouse Hudsonová momenty, kdy dvojici snímala. "Tato fotografie vznikla při našem posledním 'sezení'. Není na ní nic nahraného, nic zinscenovaného. Nenávidím nakamuflované fotky. Pravda je taková, že John Schoepa miluje. A Schoep mu důvěřuje natolik, že ve vodě opravdu usne," napsala na svém Facebooku.

Snímek si během jediného dne na svou vlastní stránku nasdílelo 116 tisíc lidí a na tlačítko "like" kliklo přes 207 tisíc lidí. (Nyní jsou čísla závratně vyšší.)

Sám Unger říká, že mu žádná oběť není dost velká. A že psík, kterého se ujal coby tuláka v jeho 8 měsících, mu zachránil život. Pro Duluth News Tribune popsal, jak měl před lety, po nenadálém rozchodu s bývalou snoubenkou, psychické problémy. Pomýšlel na sebevraždu. "Abych byl upřímný, nemyslím si, že bych tu dnes byl, kdyby u mě té noci neseděl Schoep. Dostal mě z toho. Nevím, jak to přesně popsat, ale... zachránil mi zadek. Takže teď budu dělat pro svého psa, cokoli je potřeba".

 

Právě se děje

Další zprávy