UFO se vznášelo nad letištěm. Dispečink zastavil provoz

Michal Štůsek Michal Štůsek
13. 7. 2010 19:12
K pozoruhodné události došlo ve středu nedaleko Šanghaje
Neznámý létající objekt nad letištěm v Chang-čou
Neznámý létající objekt nad letištěm v Chang-čou | Foto: Repro Youtube

Chang-čou (Čína) - Neznámý létající objekt dočasně zastavil provoz na letišti v čínském městě Chang-čou.

Dispečeři letového provozu zaznamenali ve středu večer v devět hodin na radarech objekt, který neodpovídal na jejich výzvy. Ten se z ničeho nic objevil nad místním letištěm.

Vedení na situaci reagovalo okamžitým odkloněním letů na letiště ve východní části města a přerušilo odlety. Došlo tak ke čtyřhodinovému zpoždění.

Dispečer letiště uvedl, že neznámý objekt bylo možné vidět pouze na radaru a ne pouhým okem.

Mnoho obyvatel města Chang-čou uvedlo, že několik hodin před zmíněnou událostí spatřilo na obloze zářivě svítící objekt. Většina z nich jej přirovnala k ohnivé kouli nebo kometě.

Řidič autobusu Ju jej doslova popsal jako pomalu se pohybující rozzářené těleso se světelným ocasem, které směřovalo k zemi. Asi po šesti minutách ale z ničeho nic prudce změnilo směr i rychlost a náhle odlétlo neznámo kam.

Vedení letiště okamžitě zahájilo vyšetřování, ale dosud nepodalo k události jasný postoj.

Teorií, které se k vysvětlení podivné události nabízejí, je hned několik. Kromě nabídnuté verze s UFO, mohla být podle některých odborníků neznámým objektem vojenská stíhačka J-15, která je v tuto chvíli testována pro využití na letadlových lodích.

Další skupina přišla s teorií, že záhadným svítícím objektem je protiletadlová raketa, kterou pravděpodobně čínská armáda vypustila při vojenském cvičení.


 

Právě se děje

Další zprávy