Chtěli vyhrát iPhone, teď volí na Facebooku Paroubka

3. 1. 2010 21:15
Facebook znovu promluvil do české politiky
Foto: Repro Aktuálně.cz

Praha - Celý podzim si mysleli, že se na sociální síti Facebook registrují do jedné ze skupin, aby měli šanci vyhrát mobilní telefon iPhone. Nakonec se na 70 tisíc lidí probudilo do dne, kdy na své původně "výherní stránce" našli zbrusu nový název: tato skupina se jmenuje "Mladí lidé volí Jiřího Paroubka!".

Soudě podle vepsaných reakcí, tisíce lidí přejmenování účelu stránky na počátku roku vůbec nepotěšilo. Kdo za nápadem stojí, a zda si nakonec někdo odnese iPhone, nebylo v neděli večer jasné.

Každopádně, jak upozornila agentura čtk, lidí registrovaných na stránce, původně založené pod jménem "Roman Filip" po zveřejnění nové identity skupiny rychle a dramaticky ubylo.

I když autor mystifikace nebyl znám, Paroubkova ČSSD ústy svého komunikačního experta Petra Dimuna hned v neděli zahrnula redakce odmítavým mailem.

V dopise se "strana od skupiny distancuje" a v pointě tiskového sdělení připodobňuje intelekt tvůrců stránky k údajnému stylu občanského demokrata Ivana Langra.

Místopředseda ODS a někdejší ministr vnitra prozatím na tato slova nijak nereagoval, a to ani na síti Facebook.

Reagovala ovšem internetová sekce TOP09, která obratem zřídila parodující skupinu "Mladí lidé volí Karla Schwarzenberga".

 

Právě se děje

Další zprávy