Holčičku jsme unesli, přiznal se německý pár

Domácí ČTK Domácí, ČTK
16. 7. 2012 16:01
Únosce policie našla před týdnem. Jsou ve vyšetřovací vazbě
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Fakultní nemocnice Olomouc

Koblenc (Německo) - Německý pár, který má na svědomí únos několikatýdenní Michaly z Trmic na Ústecku, se k činu přiznal. Informuje o tom agentura DPA s odvoláním na státní zastupitelství v Koblenci.

Padesátiletý muž z Durynska holčičku před očima její matky unesl přímo z kočárku 4. července a se svojí o tři roky mladší partnerkou s ní odjel do porýnského města Neuwied nedaleko Koblence.

Po cestě je zachytilo několik policejních kamer, na některých mělo auto českou kradenou značku, na jiných už původní německou. Právě díky tomu přišli němečtí policisté na stopu autopůjčovně, které auto patřilo.

Policie našla unesené dítě v neuwiedském bytě. Následně v této souvislosti zadržela tři Němky a jednoho Němce. Dva lidé skončili ve vazbě. Jeden z nich, padesátiletý muž, je dokonce otcem dvou dospělých dětí.

Unesené nemluvně nechtěli Němci vydat dřívě, než zkouška DNA jednoznačně potvrdila jeho totožnost a to, že je opravdu příbuzné s matkou.  

Čtyřtýdenní holčička se se svou matkou do Trmic vrátila v neděli.

Po motivu činu policie stále pátrá. Existují tři pracovní scénáře, podle kterých se buď jednalo o zcela náhodný únos, připravenou akci, popřípadě o únos v rámci komunity.

Policie ale zatím žádné detaily případu zveřejnit nechce, protože by to mohlo ohrozit probíhající vyšetřování.

 

Právě se děje

Další zprávy