Šteiner (ODS) a bratr napadli cyklistu, je v nemocnici

Domácí ČTK Domácí, ČTK
22. 4. 2012 21:13
Incident se odehrál na pražské křižovatce U Bulhara. Policie útočníka zadržela
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Jiří Kropáček

Praha - Policie zadržela muže, který napadl ve čtvrtek při pražské cyklojízdě jejího organizátora. Je jím bratr bývalého pražského radního pro dopravu Radovana Šteinera Vojtěch. Ve svých hlavních zprávách to uvedla televize Nova.

Incident se stal na křižovatce U Bulhara pod magistrálou. Bratři Šteinerovi tudy projížděli taxíkem. Cestu jim zablokoval průvod několika tisícovek cyklistů. Jeden z organizátorů položil své kolo na zem tak, že nemohl projet ani peloton, ani auta.

Bývalý radní podle Novy vyskočil z vozu a kolo odhodil. Televizi řekl, že ho chtěl přemístit a že ho pak organizátor cyklojízdy srazil k zemi. Poté jeho bratr Vojtěch pořadatele udeřil pěstí a vrátil se zas do auta.

"Intenzivním prošetřováním kriminalisté zjistili útočníka. Čtyřiačtyřicetiletý muž se po telefonické výzvě policistů dostavil v neděli k výslechu," uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Televize už dřív uvedla, že policie začala případ vyšetřovat kvůli podezření z ublížení na zdraví a výtržnictví, za což hrozí až tříleté vězení.

Cyklista má podle Novy zlomeniny obličejových kostí a je v nemocnici. Právník Vojtěcha Šteinera Emanuel Mašín televizi řekl, že "jakmile to bude možné", spojí se Šteiner s poškozeným a je připraven mu škodu uhradit.

Podle videozáznamu byli na místě potyčky i policisté, kteří dohlíželi na cyklojízdu. Při incidentu ale nezasáhli. Podle nadřízených nepochybili. Výpad prý neviděli, protože se věnovali odloženému kolu.

 

Právě se děje

Další zprávy