V domě ve Strašicích nestrašilo, záhady vyráběli lidé

Michal Štůsek Michal Štůsek
15. 3. 2010 20:06
Pachatel, který působil záhadné jevy, zůstává podle policie "neznámý"
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Policie ČR

Strašice - Policie definitivně uzavřela případ strašidelného domu ve Strašicích. Podle několikaměsíčního pátrání může za všechny nevysvětlitelné jevy "neznámý pachatel".

Vyšetřovatelé odmítají zveřejnit, kdo a případně jak přesně v domě zapaloval zásuvky a ničil další předměty. Nemovitost byla dlouhé týdny ohrazena páskou, na místě se kromě zkoumajících techniků vyskytovali jen majitelé - rodina Mračkových.

Svého syna poté, co se první "série záhad" propracovala na přední příčky zpráv a před domem začala hlídkovat média, rodiče navíc přestěhovali k příbuzným.

Místo ducha syn

Faktem je, že již na konci minulého roku se právě syn Mračkových k některým činům - například zapálenému ručníku - sám přiznal.

Odborníci tehdy ovšem stále trvali na názoru, že ne za všechno, co se v domě odehrálo, mohl chlapec.

Nyní poprvé policie rezolutně prohlásila: Za všemi požáry a jevy, které dům ve Strašicích mediálně proslavily, stojí člověk.

Přestože policie z činu nikoho konkrétního neobvinila, vyšetřování bylo ukončeno. Celková škoda totiž nepřesáhla 5000 korun a nejedná se tedy o trestný čin.

Malý duch Mraček

Syn Mračkových se na přelomu roku přiznal například k tomu, že zapálil vlhký ručník, rozbil akvárium a také sklo ve stěně.

Svým jednáním chtěl prý pomoci tomu, aby se odborníci začali o podivné jevy v domku více zajímat.

Částečné přiznání syna tehdy potvrdil i otec rodiny Jiří Mraček, podle něj syn zapálil ručník a igelit.

Podivnými událostmi v domě se pak dál zabývali policisté, vědci i záhadologové. Nikomu se nicméně nepodařilo odhalit, co zvláštní jevy způsobuje.

Nakonec se tak vysvětlením tolik sledovaného příběhu stala od počátku nejpravděpodobnější příčina - lidský skutek.

 

Právě se děje

Další zprávy