Mladík hodil psa z mostu, odhalili jej díky internetu

Michal Štůsek Michal Štůsek
19. 11. 2009 20:55
Šokující video umístěné na internetu odstartovalo pátrání po trýzniteli
Svajunas Beniukas hází bezbranného psa z mostu
Svajunas Beniukas hází bezbranného psa z mostu | Foto: Liveleak

Kaunas - Litevský mladík, který na nahrávce z mobilního telefonu hází z mostu psa, byl zadržen policií.

Velký dík ve vyřešení případu patří internetovým uživatelům stránek www.15.min.it, kteří celé pátrání iniciovali.

Podle informací policie se jedná o dvaadvacetiletého průšviháře Svajunase Beniukase, který byl v hledáčku strážců zákona pro již dříve spáchanou krádež.

Na zarážejícím videu se snaží svým dvěma smějícím se kamarádům demonstrovat, že "psi mohou létat". Jako názornou pomůcku si Svajunas půjčil oříška ze sousedství, který údajně zakousl několik kuřat jeho matky žijící ve vesnici Seredzius. Bezcitný mladík se mu prý chtěl touto cestou pomstít.

Důvěřivého psa, který se podle deníku DailyMail jmenuje Pipiras (česky Pepř) hodil z několikametrové výšky mostu dolů. Na nahrávce je následně vidět, jak se pes zmítá v bolestech a hlasitě sténá. Trojice mladíků se však pro ně povedenému vtipu směje i nadále.

Usvědčili jej na internetu

Svajunas se s tímto děsivým projevem lidské bezcitnosti potřeboval pochlubit veřejnosti, což se mu později vymstilo. Video si velmi rychle našlo na internetu spoustu odpůrců, kterým nebyl jeho obsah lhostejný, a začalo pátrání.

Uživatelé serveru www.15.min.it rozpoznali most Vilkija na předměstí města Kaunas, na kterém se vše událo, a zkontaktovali policii. Vzniklý tlak ze strany internetu a médií byl natolik silný, že se Svajunas Beniukas přihlásil později na policii sám. Zadržený mladík byl obviněn z týrání zvířat, za které může v Litvě dostat až jednoletý trest.

I přes nijak velké šance na odpovídající trest má celý případ jeden šťastný konec. Pipiras, který při pádu utrpěl několik zlomenin a vnitřních zranění, je podle sdělení veterinářů na dobré cestě k uzdravení.

 

Právě se děje

Další zprávy