Chodec pobodal v Praze řidiče, vážně jej zranil

ČTK ČTK
5. 6. 2009 17:38
Praha - Opilý chodec pobodal v Praze v noci na dnešek řidiče a vážně jej zranil. Projíždějící vůz nejprve nakopl do karoserie, a když osmatřicetiletý řidič zastavil, napadl ho nožem.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Bleskově

Po agresivním chodci pátrá policie, sdělil dnes ČTK mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan. Útočníkovi by mohlo hrozit až 15 let vězení.

Incident se stal půl hodiny před půlnocí v Poznaňské ulici. Chodec, který vůz nakopl, byl podle policie v notně podroušeném stavu. "Řidič samozřejmě okamžitě zastavil a zajímal se nejen o své vozidlo, ale především o chodce a jeho zdraví," uvedl Hulan.

Nejraději by někoho zabil

Řidič prý zastavil proto, že si nebyl jist, zda byl úder do jeho vozidla cílený, nebo byl dílem chodcova zavrávorání. Chodec se bez jakéhokoliv předchozího impulzu rozběhl a překvapeného řidiče napadl.

Napadený utrpěl mnohačetná bodná a řezná zranění, která ohrožovala jeho život. Musel být převezen do nemocnice a neprodleně operován.

"Nejzásadnější byla bodná rána do oblasti břicha a řezná rána na dolní končetině, která byla dlouhá přibližně deset a hluboká čtyři centimetry," dodal mluvčí. Útočník podle vyšetřovatelů údajně již před incidentem pronesl, "že by nejraději někoho zabil".

Útočník zatím uniká

"V současné době prošetřují policisté celý případ pro trestný čin těžké újmy na zdraví, nicméně není vyloučeno překvalifikování případu na pokus trestného činu vraždy," řekl Hulan. V takovém případě by pachateli hrozil trest odnětí svobody až na 15 let.

V souvislosti s touto událostí pátrají kriminalisté po muži, kterého svědci popsali jako pětadvacetiletého mladíka vysokého 180 centimetrů s krátce střiženými tmavými až černými vlasy. Na sobě měl světlé triko s dlouhým rukávem, světlé džíny a na zádech světlý batoh.

Zároveň policie vydala varování, aby se lidé nepokoušeli zadržet mladíka vlastními silami, neboť jde o zvlášť nebezpečného pachatele.

 

Právě se děje

Další zprávy