Nejhorší víkend roku na silnicích. Zemřelo už 19 lidí

Domácí ČTK Domácí, ČTK
5. 7. 2010 9:44
Poslední obětí je cyklista, kterého srazilo na dálnici D11 auto

Brno, Hladké Životice - Devatenáct lidí zemřelo při dopravních nehodách od začátku prodlouženého víkendu.

Poslední oběti jsou mladý motorkář a cyklista, kterého v neděli před půlnocí srazilo na dálnici D11 u Bříství na Nymbursku auto.

Podle policie jelo auto v levém jízdním pruhu, když se před ním najednou objevil v protisměru cyklista. Jak se muž na kole dostal na dálnici policie zjišťuje.

Pětadvacetiletý motorkář se v neděli u obce Pazderna na Frýdecko-Místecku srazil s autem. I přes okamžitou pomoc svědků mladík na místě zemřel. Nehoda se stala kolem půl osmé večer.

Prodloužený víkend je nejtragičtějším od začátku roku. Od pátku do neděle zemřelo při dopravních nehodách už devatenáct lidí. Osm v pátek, sedm v sobotu a čtyři lidé zahynuli v neděli.

V neděli časně ráno zemřeli při nehodě dva jednadvacetiletí mladíci na Novojičínsku. Oba byli spolujezdci v dodávce, která sjela na dálnici D1 v místě dopravního omezení mimo vozovku a narazila do mostní konstrukce.

Nehoda se stala kolem 04:30 mezi obcemi Hladké Životice a Kujavy. Pětadvacetiletý řidič dodávky Ford Tranzit sjel mimo vozovku, kde narazil do mostní konstrukce.

Řidič utrpěl těžká poranění hrudníku a dolní končetiny, po nehodě zůstal při vědomí a se záchranáři komunikoval.

Nákladní auta převezla dnes ostatky do Plzně, zítra budou uloženy do vojenského skladu ve výcvikovém prostoru Brdy.
Nákladní auta převezla dnes ostatky do Plzně, zítra budou uloženy do vojenského skladu ve výcvikovém prostoru Brdy. | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Při tragické dopravní nehodě v centru Brna v sobotu večer zemřela osmačtyřicetiletá chodkyně, mladší dívka utrpěla těžká zranění.

Obě srazil na ulici Veveří opilý dvaadvacetiletý mladík, který nemá řidičský průkaz. Po nehodě narazil do semaforu a pokusil se utéci. Policisté jej však dostihli.

Policisté označují konec školního roku a začátek prázdnin za jedno z nejrizikovějších období na silnicích. Letos se jejich obavy  vyplnily.

Kromě mnoha vážných dopravních nehod komplikoval situaci na silnicích a dálnicích odjezd lidí na prodloužený víkend a na začínající prázdniny, kvůli tomu se v sobotu na mnoha místech tvořily dlouhé kolony.

 

Právě se děje

Další zprávy