Paroubková porodila, Paroubek u toho nebyl

Report
1. 11. 2009 12:30
Praha - Předseda ČSSD Jiří Paroubek se stal podruhé otcem. Jeho manželka Petra přivedla před polednem v pražském Motole na svět dceru Margaritu.
Petra a Jiří Paroubkovi.
Petra a Jiří Paroubkovi. | Foto: Ondřej Besperát

"Maminka i malá Margarita jsou podle lékařů v pořádku," stojí v prohlášení, které manželé rozeslali do médií.

Holčička, která přišla na svět císařským řezem, se měla podle původních plánů narodit 8. listopadu.

"Manželé Paroubkovi by chtěli poděkovat primáři MUDr. Romanu Chmelovi a personálu v nemocnici za skvělou péči," píše se dále v prohlášení.

Pro šestatřicetiletou Petru Paroubkovou jde o prvního potomka. Sedmapadesátiletý předseda sociální demokracie má z prvního manželství syna Jiřího (25).

"U porodu jsem nebyl, cítím se dobře a manželku jsem ještě neviděl. Viděl jsem jen dceru, ta je taková droboučká, ale prý váží asi tři a půl kila, a to není zas tak málo," řekl dnes Jiří Paroubek.

Paroubek je druhým politikem, kterému se v posledních týdnech narodil potomek. Dcera Noemi se před dvěma týdny narodila poslankyni za zelené Kateřině Jacques a bývalému předsedovi zelených Martinu Bursíkovi.

Boj o miminko

Těhotenství Petry Paroubkové bylo i jedním z témat letní předvolební kampaně. Kritici tehdy ČSSD vyčítali, že se ještě nenarozené dítě snaží zneužít při získávání voličů.

Lidový dům to tvrdošíjně odmítal, ale fotografie Paroubkové i s podpisem byly na desetitisících CD s pohádkami, které se rozdávaly na mítincích partaje. "Děti jsou naší nadějí. Přeji vám, aby se vám vaše naděje naplnily," zněl vzkaz u obrázku usmívající se Paroubkové.

Volební manažer strany Jaroslav Tvrdík tehdy vše odbyl tím, že nejde o nic divného - svému manželovi prý přece v kampani pomáhala i Michelle Obamová.

Jednou dokonce Petra Paroubková skončila v nemocnici na kapačkách. Oficiálním důvodem bylo vydání časopisu Reflex, v němž bylo dítě označeno za dokonalý marketingový nástroj.

Bývalá tlumočnice tehdy tvrdila, že se bude naplno věnovat jen těhotenství. Vydrželo jí to ovšem jen pár dnů. Když ČSSD startovala v Ostravě ostrou kampaň, už opět stála po boku svého chotě.

 

Právě se děje

Další zprávy