Letadlo ve skříni zabalené do batohu?

Komerční sdělení
6. 6. 2013 10:20
Jednou z nejsnadnějších cest z hlediska časové náročnosti a cenové dostupnosti je paragliding.
Foto: Komerční sdělení

Snad každý za krásného dne vzhlíží k obloze na modré nebe s bílými mráčky a téměř každého napadlo, jaké to je pohybovat se ve vzduchu sám a nikým nerušen si užívat volnost a pohodu.

Většinu lidí odrazuje od uskutečnění tohoto snu, mnoho nejasností a předsudků.  Nejčastější otázky se točí kolem bezpečnosti, cenové dostupnosti a mnoho lidí se obává časové náročnosti pilotního kurzu.

Jaké tedy začít létat?

Jednou z nejsnadnějších cest z hlediska časové náročnosti a cenové dostupnosti je paragliding. Ten má několik výhod - lze si jej relativně snadno vyzkoušet a to buď formou tandemového letu nebo jednodenním seznamovacím kurzem, ve kterém si vyzkoušíte jaké to je ovládat křídlo a na konci dne udělat své první krátké lety.  Po kurzu se můžete snadno rozhodnout, zda pokračovat až k pilotnímu průkazu.

Foto: Komerční sdělení

Získat pilotní průkaz lze absolvováním základního kurzu. Na kurzu se naučíte základy létání s padákovým kluzákem a užijete si první dlouhé slety z kopce a na navijáku. Pro získání pilotního průkazu v dobré škole potřebujete. 5 dnů základního kurzu a 4 dny na dolétání.  Cena za takový kurz, který vás dovede až k pilotnímu průkazu, se bude pohybovat kolem 12 000Kč a součástí je zapůjčení vybavení po celou dobu kurzu.

Foto: Komerční sdělení

Jak je to s bezpečností?

V dnešní době se paragliding stejně jako např. lezení po skalách stal bezpečnou a dostupnou aktivitou. Např. Základní škola Létání na Rané u Loun má mezi svými úspěšnými absolventy 15ctileté dospívající, invalidy, neslyšící a dokonce lidi mladé už jen duchem (bylo jim přes 70 let!).

Dobrá škola paraglidingu nedovede jen k pilotnímu průkazu, ale nabídne vám další rozvoj vašich dovedností a bezpečně vás bude provázet dál např. výlety za létáním do Alp se zkušenými instruktory.

 

Právě se děje

Další zprávy