Lyžařské středisko Hochficht láká na skicrossovou trať

Ilona Víchová
8. 2. 2012 10:25
Hochficht je skiareál hned za hranicemi. Díky cenově dostupným skipasům jde o lákadlo pro české lyžaře
zdroj: Hochficht.at
zdroj: Hochficht.at | Foto: hochfitch.at

Lyžování na Šumavě? Pak jedině na Hochfichtu. Lyžařské středisko nedaleko Lipského jezera v oblasti Trojmezí zaručuje ideální sněhové podmínky. Pohodové rodinně sjezdovky, ale i náročné tratě FIS, které hostí i Evropský pohár.

Skiareál Hochficht nabízí příjemné lyžování srovnatelné s některými alpskými středisky. Leží hned u hranic s Rakouskem. Díky své nadmořské výšce 1338 metrů, nedostatek sněhu rozhodně nehrozí. Příznivci zimních sportů na horách mohou vyzkoušet téměř dvacet jedna kilometrů dlouhé sjezdovky.

Sjezdovky pro každého

Po celou sezónu se tratě upravují a zasněžují. Z deseti přepravních zařízení jsou tři čtyřsedačky, pětkotev a jeden pojízdný pás v Sunny Kids parku. V neposlední řadě najdete v Hochfichtu nejdelší zastřešený pojízdný pás v Horním Rakousku.

zdroj: Hochficht.at
zdroj: Hochficht.at | Foto: Hochficht.at

Díky dobrým klimatickým podmínkám trvá lyžařská sezóna až do dubna. Začátečníci si užijí na sjezdovce Stierwiese dlouhé 3,4 kilometry. Trať Standardabfahr je dlouhá dva kilometry a jde o závodní FIS sjezdovku s převýšením 400 metrů. Nejprudší sjezdovkou je Zwieselbergabfahr. Šílená rychlost v délce jeden a půl kilometru.

Junior Route - dobrodružství na dětské sjezdovce

Jde o trasu, která je chráněná lesem a vede od sjezdovky Hochwaldafahrt k Rehbergarbfahrt. Je určená pro začátečníky a mírně pokročilé lyžaře. Dolů sjedou i malé děti s rodiči, učitelem nebo i sami. Pro děti je připravené překvapení v podobě zajíce Hopsíka, který je bude provázet lesem kolem některých svých přátel.

zdroj: Hochficht.at
zdroj: Hochficht.at | Foto: Hochficht.at

Kromě této cesty mohou děti zajíce potkávat i v dětském parku a po závěrečných závodech předává diplomy a medaile. Kids - Park se snaží děti učit lyžovat zábavnou formou. Park je nově upravovaný a nadchne i dospělý doprovod. Pod parkem je vyhřívaná chata, kde si mohou višchni přijít odpočinout.

Výukový svah má mírný bezpečný sklon. Komfortem pro výuku je 185 metrů dlouhý zastřešený pojezdný pás na sjezdovce Rehberg.

Boarder& ski-crossová dráha

Milovníci adrenalinu zažijí vzrušení a vyzkouší si netradiční ski-crossovou dráhu. Leží hned na vrcholu Hochfichtu, když vystupujete ze čtyřsedačkové lanovky. Je vhodná pro lyžaře i snowboardisty.

zdroj: Hochficht.at
zdroj: Hochficht.at | Foto: Hochficht.at

Denně je trasa zkušenými rolbaři upravována pomocí přírodního i umělého sněhu. Dráha je mimo trasy běžných sjezdovek, a tím umožňuje akční freestyle jízdu na prkně nebo na lyžích. Návštěvníci si vyzkouší rychlé klopené zatáčky a několik skoků.

Trať je pro bezpečnost vyznačena brankami. Díky tomu je vhodná pro běžný provoz nebo pro závod. Vyzkoušejte si Ski-cross i boarderkross, oblíbené olympijské disciplíny.

Skipas za hubičku

V současné době probíhá akce, kdy děti do devatenácti let obdrží denní a vícedenní skipasy za dětský tarif. Jednodenní jízdné tak vyjde na devatenáct a půl eura. Dospělí si zaplatí za jeden den třicet dva a půl eura. Skiareál přispívá mladým rodinám s dětmi do deseti let. Doprovod má platný skipas za symbolické jedno euro.

 

 

Právě se děje

Další zprávy