Z Prahy na svah za půl hodiny? Nabízíme dva areály

td
6. 2. 2012 12:26
Zejména rodiny s dětmi ocení lyžařské areály poblíž Prahy, na výběr jsou hned dva
Hlavně děti by se měly chránit.
Hlavně děti by se měly chránit. | Foto: Aktuálně.cz

Bydlíte v Praze a ideální počasí vás láká na lyže? Není se čemu divit, sněhové podmínky jsou skvělé a je hřích zůstávat zavřený doma. Velká lyžařská střediska se ale nachází nejmíň hodinu cesty a zejména s dětmi by se takový výlet za lyžováním mohl proměnit v celodenní zařizování.

Pokud plánujete vyrazit brázdit sjezdovky pouze na pár hodin, zapomeňte na únavné cestování a vyberte si z bližších variant. Ve vzdálenosti pouhých třiceti kilometrů od hlavního města lze nalézt hned dvě malá střediska, která budou skvěle vyhovovat rodinám s dětmi i všem začínajícím lyžařům.

Za hodinku z Prahy až na sjezdovce

Stačí sbalit lyže a pořádně teplou bundu a během čtyřiceti minut už si můžete užívat sněhu na vleku Chotouň, který se nachází necelých třicet kilometrů od Prahy. Blízkého střediska si mohou užít i ti, kdo nemají vlastní auto. Přímo u areálu totiž staví příměstský autobus č. 444. Na lyžaře čeká parkování zdarma, a to přímo u ústí místních tří vleků. První dvě paralelní pomy o délce 300 metrů potěší zejména dospělé, pro děti je potom určen kratší dětský vlek, který začínající děti vyveze o 120 metrů. Právě pro ty nejmenší Chotouň připravila také lyžařskou školu, kde se děti pod vedením instruktorů mohou přiučit jak lyžování, tak i snowboardingu.

O sníh je v Chotouni postaráno

Lyžařský areál Chotouň
Lyžařský areál Chotouň | Foto: www.vlekychotoun.cz

V areálu Chotouň vhodné podmínky zajišťují výkonná sněhová děla, takže s ohledem na aktuální počasí můžou mírné sjezdovky nabídnout velmi kvalitní sněhovou pokrývku. Areál navíc umožňuje zjistit stav sjezdovky díky záznamu webové kamery, který je umístěn na internetových stránkách areálu. Před třeskutým mrazem ochrání stánek s občerstvením, který určitě přijde vhod vzhledem k dvanáctihodinové provozní době.

Vleky jezdí od devíti hodin ráno a zastaví se až úderem deváté hodiny večerní, za celodenní permanentku do 17 hodin přitom zaplatí dospělý pouze 300 korun, děti mohou celý den jezdit za 250 korun.

Šibeniční vrch nabízí ideální lyžování s dětmi

Za necelou půlhodinu z Prahy snadno dojedete také do areálu Šibeniční vrch v Mnichovicích. Na rozdíl od Chotouně Šibeniční vrch nabízí jeden prodloužený vlek typu Poma, který lyžaře vyveze na sjezdovku dlouhou 250 metrů a vtipně pojmenovanou Bobeš. Pro děti je určen dětský park Mikeš s pojízdným lanem.

Šibeniční vrch u Mnichovic
Šibeniční vrch u Mnichovic | Foto: www.sibenicnivrch.cz

Celý areál patří k těm menším, je tedy vhodný spíše pro začínající a nenáročné lyžaře. Nadšení ale vzbudí u rodin s dětmi, kousek od vleku se totiž nachází pohodlná restaurace se speciálním menu pro každý den, děti do čtyř let mohou na vleku s rodiči jezdit zdarma a každý malý lyžař navíc dostane ke ski pasu drobný dárek. Celodenní ski pas stojí v areálu Šibeniční vrch dospělého 190 korun, za dítě zaplatíte 100 korun.

Šibeniční vrch je oblíbeným rodinným centrem i během letních měsíců, kromě sjezdovky a vlastního sáňkařského vrchu nabízí i bowling, sportovní halu nebo squash. V teplých měsících je pak bonusem bazén a prostor pro camping, děti zaujme také kozí chlívek.

 

Právě se děje

Další zprávy