Za bruslením na střechu obchodního domu? V Praze ano

td
23. 1. 2012 14:45
Obyvatelé Prahy si mohou vybrat hned z několika dočasných kluzišť, zimních stadionů a přírodních ledových ploch
Foto: Ondřej Besperát, Miloslav Lubas

S příchodem ledna se Česká republika konečně dočkala počasí, které přeje všem zimním sportům. Kromě sjezdového lyžování a běžek mezi ně patří také bruslení, občas ale bývá těžké najít vhodnou ledovou plochu.

Obyvatelé menších měst a vesnic si vystačí se zamrzlým rybníkem nebo zimním stadionem, velké množství upravených bruslařských ploch lze nalézt ale i v Praze. Pražané si tak můžou zabruslit nejen na zamrzlé přehradě nebo rybníku, ale i v obchodních centrech nebo na speciálních kluzištích.

Za kvalitním bruslením není třeba cestovat nijak daleko, několik oblíbených míst se totiž nachází hned v centru české metropole. Mezi ně patří například bruslařská plocha na Ovocném trhu poblíž metra Můstek, která je otevřena až do konce ledna každý den od 10 do 22 hodin.

Pro zapomnětlivé je připravena půjčovna bruslí a za vstup na led není nutné platit. Přímo na Praze 1 láká návštěvníky také kluziště Na Františku s nepravidelnou otevírací dobou. Bruslaři za vstup zaplatí 50 korun za dospělého, za dítě potom 30 korun.

Zabruslete si na střeše

Žákyně dobřichovické školy odcházejí po hodině tělocviku, kterou měly výjimečně na zamrzlé řece nad splavem.
Žákyně dobřichovické školy odcházejí po hodině tělocviku, kterou měly výjimečně na zamrzlé řece nad splavem. | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Zajímavý zážitek nabízí dočasná pražská kluziště, která jsou vytvořena speciálně pro letošní zimu. Velké lákadlo pro malé i velké bruslaře představuje ledová plocha na střeše Galerie Harfa.

Kromě skvělého bruslení si návštěvníci užijí i neobyčejného výhledu na Prahu, k dispozici jim bude půjčovna bruslí i doprovodný program v podobě nejrůznějších show a vystoupení. Galerie Harfa pořádá i večerní bruslení, které začíná v 19:30 a končí až ve 22 hodin. Ve všední dny je ledová plocha přístupná od 15 hodin do 18:30, o víkendu lze pak bruslit už od 13 hodin.

S podobnou nabídkou přichází i další obchodní centra, například Europark poskytuje bruslení zdarma až do 4. března 2012. Na dočasném kluzišti mohou děti soutěžit v pohádkových kláních, nejaktivnější sportovci budou potom na konci sezóny odměněni věcnými cenami. Každé sobotní odpoledne je potom v nákupním centru Štěrboholy vyhrazeno právě dětem.

Za bruslením mohou Pražané vyrazit také do přírody, nejčastějším cílem milovníků přirozeného ledu bývá Hostivařská přehrada, Hamerský rybník nebo Botič. Bruslaři však musí dbát na vhodné podmínky, na rozdíl od kluzišť jim totiž nikdo nemůže zaručit, že led je dostatečně silný a při vstupu na ledovou plochu jim nehrozí žádné nebezpečí. Téměř celoroční bruslení naopak zajišťují zimní stadiony, mezi takové patří například zimní stadion Nikolajka nebo zimní stadion Hasa.

 

Právě se děje

Další zprávy