Kam vyrazit na lyže? Do Rokytnice nad Jizerou

Ingrid Špátová
23. 1. 2012 3:55
Rokytnice nad Jizerou láká na spoustu aktivit v létě i zimě
Foto: Aktuálně.cz

Malé horské městečko v Krkonoších s dominantou Lysé hory a Kotle, které je cílem turistů a sportovců v průběhu celého roku, to je Rokytnice nad Jizerou.

Městečko s historií sahající až do šestnáctého století sestává ze čtyř částí - Horní a Dolní Rokytnice, Františkov a Hleďsebe. Známé je především jako lyžařské středisko, které nabízí skvělé služby a servis pro návštěvníky. Mezi nimi umělé zasněžování při nedostatku sněhu, nespočet lyžařských a snowboardových servisů a půjčoven a především výborně upravené běžkařské tratě a sjezdovky. Do lyžařských center Rokytnice nad Jizerou jezdí speciální Skibus pro lyžaře.

Skiareály nabízejí dvacet osm vleků včetně čtyřsedačkové lanovky až na vrchol Lysé hory, terény pro začátečníky i pokročilé a služby lyžařských a snowboardových instruktorů. Lanová dráha na Lysou horu v největším skiareálu Rokytnice Horní Domky měří 2 198 metrů a je druhou nejdelší v České republice. V blízkosti leží skiareál U Modré Hvězdy, vhodný pro začínající lyžaře a snowboardisty. Pro běžkaře jsou ideální trasy v areálech U kapličky a Pod Dvoračkami. Skiareál Studenov spojený s areálem Skiservis Udatný je druhým nejnavštěvovanějším rokytnickým lyžováním. Těšit se můžete na večerní lyžování od sedmi do devíti hodin večer.

Bombardino na sjezdovce

Na nelyžaře čeká zábavný snowtubing, čili sjíždění upraveného sněhového koridoru na nafukovacím člunu. Na sjezdovkách si můžete dát občerstvení v podobě svačin nebo hlavních jídel, široká je nabídka teplých nápojů, jako například bombardino - původně italský nápoj z vaječného koňaku, rumu, horké smetany a šlehačky.

V letních měsících nabízí Rokytnice síť značených tras pro pěší turistiku nebo cykloturistiku. V bezprostředním okolí leží Huťský vodopád, Studenov, Dvoračky, pramen Labe a krásné výhledy na krkonošské panorama. Vedle turistiky se můžete projíždět na koni, sjíždět bobovou dráhu, hrát bowling, tenis či kuželky, projet se na motokárách nebo si vyzkoušet horolezectví. Navštivte také místní plně vybavenou sportovní halu nebo saunu.

V Rokytnici je velice široká nabídka ubytování, ať už se jedná o apartmány, hotely a hotýlky, penziony, priváty, chaty a chalupy či ubytovny. Rokytnice nad Jizerou je plná malebných hospůdek, restaurací, vináren či cukráren, kde se dá dobře najíst za běžné ceny. Večer pak můžete zajít na diskotéku nebo do kina.

V rokytnickém infocentru jsou připraveni vždy poradit, k dispozici je mnoho informací, map, letáků nebo nabídek na zájezdy s průvodcem. Na stránkách města Rokytnice nad Jizerou www.rokytnice.com naleznete veškeré potřebné informace, například i o aktuálních sněhových podmínkách, o provozu lyžařských středisek, cenách vleků a skipasů či probíhajících akcích ve městečku i v okolí. 

 

Právě se děje

Další zprávy