NASA v březnu poprvé ukázala Merkur a vetřelce na Zemi

NASA v březnu poprvé ukázala Merkur a vetřelce na Zemi
O nálezu informoval časopis The Journal of Cosmology s tím, že subtilní bakterie byla nalezena hned na třech meteoritech. Vědci z NASA prokázali, že se nejedná o formu života, která mohla vzniknout na Zemi.
Sonda New Horizons nasnímala tento snímek ledového měsíce Europa, který vychází nad planetu Jupiter. Europa má 3100 km v průměru, takže je jen o něco málo menší než pozemský Měsíc, a současně je šestým největším měsícem ve sluneční soustavě. Předpokládá se, že plášť Europy je tvořen převážně z křemičitanů, které obklopují železné jádro. Okolo Europy se vyskytuje slabá atmosféra tvořená převážně z kyslíku, pod ní se nachází ledová krusta tvořící pevný a hladký povrch.
Detailní pohled na povrch Marsu, jak jej zachytila planetární sonda Mars Reconnaissance Orbiter (MRO). Díváte se na jižní polokouli planety, konkrétně na část velké impaktní pánve Hellas Planitia, kterou pokrývají stovky kanálů. Mnohé jsou až deset metrů široké.
Další (tentokrát kolorovaný) snímek z Marsu ukazuje 90 metrů široký kráter Santa Maria. Šipka označuje místo, kam se dostala sonda NASA. Pro lepší orientaci - sever planety je nahoře, na západní straně jsou patrné stopy po vozítku.
Foto: Reuters
Zahraničí Zahraničí
4. 4. 2011 0:19

Washgington - Americký Národní úřad pro letectví a vesmír (NASA) v průběhu měsíce března uvolnil další sérii unikátních snímků z vesmíru.

Prohlédněte si neobvyklé pohledy na planetu Zemi i do míst vzdalených tisíce světelných let.

 

Právě se děje

Další zprávy