Rusko se směje, Putin učinil senzační archeologický objev

Rusko se směje, Putin učinil senzační archeologický objev
... a hned našel dvě antické amfory. 
Senzační nález nezůstal bez povšimnutí. Zvlášť proto, že nádoby ani po 15 stoletích na mořském dnu neobrostly řasami a korýši, ale vypadaly jako "čisťounké muzejní exempláře.
Blogeři se pozastavují i nad tím, že po tak dlouhém pobytu ve vodě mohl Putin vzít hliněné džbány za ucha, aniž by se okamžitě utrhla.
Premiérův nález prý připomíná jednu sovětskou filmovou komedii, v níž hrdina při rybaření s klientem tajně pod hladinou napichuje na háček předem zakoupenou rybu. Jiní posměváčci si zase rozpomněli na zážitky z četby knížky Lazara Lagina, v níž sovětský pionýr Volka Kostylkov vysvobodí pohádkového džina Chottabyče z hliněného džbánu - a hned si pomyslí na titulky v novinách "Pionýr pomohl vědě!"
Sám premiér poté, co se vynořil z moře u Tamanského poloostrova i s antickým nádobím v rukou, tvrdil, že amfory na něj čekaly na dně už od 6. století.
Foto: Reuters
Reuters ČTK Reuters, ČTK
12. 8. 2011 11:50

Moskva - Ruský premiér Vladimir Putin se vydal po stopách Indiana Jonese. U někdejší starověké osady Fanagoria se potopil do vln Černého moře - a hned našel dvě antické amfory.

Senzační nález nezůstal bez povšimnutí. Zvlášť proto, že nádoby ani po 15 stoletích na mořském dnu neobrostly řasami a korýši, ale vypadaly jako "čisťounké muzejní exempláře".

 

Právě se děje

Další zprávy