Královská svatba v hledáčku Aktuálně.cz: bláznivé suvenýry

Královská svatba v hledáčku Aktuálně.cz: bláznivé suvenýry
K dortíkům se hodí šálek kávy...
...nebo kvalitního černého čaje...
...s mlékem. Důvod, proč Britové pijí čaj s mlékem, pramení z praktických důvodů. Ze začátku nebyl na trhu dostupný kvalitní porcelán a hrozilo, že by při nalití horkého čaje do šálku došlo k popraskání glazury. Proto naopak nejprve Britové nalili do šálku mléko a do něj přidali čaj. Celkový nápoj byl chladnější a nehrozilo zničení šálku. V pozdější době, kdy došlo ke zdokonalení technologie výroby porcelánu, se veřejnost uchýlila k opačnému postupu, a sice nalévání mléka do čaje.
V Manchesteru seženete bonbóny z hroznového cukru s nápisem "čerstvě svoji".
Foto: ČTK
Lucie Kalivodová
18. 4. 2011 13:25

Londýn - S blížícím se datem 29. dubna 2011, kdy se v Londýně uskuteční letošní nejsledovanější svatba roku, roste i kreativita obchodníků, kteří chtějí na popularitě ostře sledovaného páru Kate Middletonové a prince Williama také zbohatnout.

Ve Velké Británii tak můžete navštívit tematické party, ochutnat dortíky s podobiznami Kate a Williama, o páté si můžete dát tradiční čaj s mlékem - můžete jen hádat, kdo je vypodobněn na sáčcích s čajem. Když se vám pak z toho všeho udělá špatně, máte možnost si koupit designové papírové pytlíky, do kterých...

Podívejte se, co všechno je nejen v Británii k vidění.

 

Právě se děje

Další zprávy