Gang v maskách Klause a Schwarzeneggera znovu loupil

ČTK ČTK
31. 12. 2013 9:51
v sobotu v noci přepadli dodávku s penězi, převážela statisíce eur
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Policie ČR

Bratislava - Na Slovensku podle všeho opět udeřil lupičský gang využívající masek bývalého českého prezidenta Václava Klause a hollywoodského akčního herce Arnolda Schwarzeneggera. 

V nákupním centru v bratislavské Devínské Nové Vsi se lupiči v sobotu v noci zmocnili pancéřové dodávky s penězi. Podle serveru Topky.sk ve voze mohly být statisíce eur.

Zatím není jasné, jak se lupiči do auta dostali, neboť dodávky pro převoz hotovosti jsou zabezpečeny několikastupňovou ochranou. Mluvčí bratislavské policie Michal Szeiff televizi Joj řekl, že lupiči "řádně uzamčené vozidlo odcizili dosud neznámým způsobem". 

Podle serveru Topky.sk zaměstnanci bezpečnostní služby přijeli do nákupního centra pro tržby a o auto přišli, když byli uvnitř obchodního komplexu.

Portál Topky.sk v úterý spekuluje, že zmíněný gang mohl mít na svědomí i pondělí přepadení transportu peněz v hornorakouském Vöcklabrucku nedaleko hranic s Bavorskem.

Dvojice zlodějů ale podle dostupných informací neměla charakteristické masky a podle agentury APA hovořila hornorakouským dialektem.

Skupina v netradičním převleku podle dostupných informací stála od roku 2011 za čtyřmi bankovními loupežemi. Po každé akci pachatelé dokázali uprchnout.

 V listopadu se jim z jistého peněžního ústavu v Senci nedaleko Bratislavy podařilo odnést asi 290 000 eur (přes 7,9 milionu korun). Při předchozích třech loupežích skupina prý získala dohromady více než 200 000 eur (asi 5,5 milionu korun).

 

Právě se děje

Další zprávy