V estonském Tallinnu hledali medvěda. Zvíře ale zmizelo

ČTK ČTK
22. 4. 2012 16:27
Medvěd podle policistů zřejmě Tallinn opustil. Pátrali po něm tři hodiny
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Thinkstock

Tallinn - V ulicích estonské metropole Tallin v neděli bloumal medvěd.

Úřady vyzvaly obyvatele tallinnské čtvrtí Pirita, aby byli opatrní, neboť v ulicích se objevil medvěd. Po zvířeti pátraly téměř tři hodiny ozbrojené hlídky spolu s veterináři a myslivci, nalézt ho se jim ale nepodařilo.

"Dnes ráno jsme dostali několik upozornění od občanů, kteří ve čtvrti Pirita zpozorovali medvěda. Protože zvíře může zaútočit na člověka, záchranáři vyzývají obyvatele, aby byli obezřetní a aby se v případě nezbytnosti ukryli v budovách," citovala bez dalších podrobností regionální tisková agentura BNS mluvčího úřadů.

Podle očitých svědků bylo zvíře zmatené a vyděšené. Oddíly místní policie celou čtvrť obklíčily, později je posílili veterináři a myslivci s puškami. Strážci pořádku uklidnili obyvatelstvo, že cílem není medvěda zabít, ale jen uspat a dopravit do útulku.

Pátrání ovšem výsledek nepřineslo a po necelých třech hodinách bylo přerušeno. Medvěd, údajně asi dvouletý nedospělý jedinec o váze kolem metráku, podle policistů zřejmě Tallinn opustil. Obyvatelstvo by ale prý mělo zůstat ostražité, protože nelze vyloučit, že se zvíře do estonské metropole vrátí.

 

Právě se děje

Další zprávy