Vídní se řítil plný český autobus, neměl zadní kolo

Zahraničí ČTK Zahraničí, ČTK
13. 7. 2011 23:47
Řidič se omlouval tím, že nebyl schopen nasadit rezervní kolo
Foto: Repro Krone.at

Vídeň/Brno - Rakouská policie zastavila v úterý dopoledne plně naložený český autobus. Ten se rychlostí 80 km/h proháněl Vídní, ovšem bez jednoho z pravých zadních kol.

Muži zákona autokar, v němž cestovalo mnoho dětí, zastavili kvůli jeho do očí bijícímu technickému stavu. Rakouský server Krone.at dokonce oranžový Neoplan označil za "valící se bombu".

Vozidlo mířící z italského Udine do Brna bylo nápadné už tím, že mělo problémy udržet se v jízdním pruhu. Kromě chybějící pneumatiky našli policisté závažné nedostatky i na brzdách, osvětlení, ložiscích a oknech.

Sedmatřicetiletý řidič chybějící kolo vysvětloval tím, že po defektu v Itálii nebyl schopen nasadit rezervní. To ale policisty nezajímalo, a tak na něj bylo podle agentury APA podáno trestní oznámení.

Cestující museli počkat na náhradní autobus.

Z Brna vyjel v pořádku

Jednatel brněnského dopravce Autokarem.cz Petr Polišenský tvrdí, že z Česka autobus vyjížděl v naprostém pořádku. "Pravděpodobně se něco muselo s autobusem stát cestou zpět z Itálie. Při odjezdu z Brna byl určitě v pořádku."

Vůz už je prý v servisu. Pasažéři se dostali do Česka jen s mírným zpožděním. Firma pro ně vypravila z Brna do Vídně náhradní autobus.

K technickému stavu se ovšem nechtěl podrobněji vyjadřovat s tím, že bude případ teprve prověřovat.

 

Právě se děje

Další zprávy