Čech opět uháněl Alpami 195 km/h, stálo ho to sto tisíc

Domácí ČTK Domácí, ČTK
23. 1. 2011 13:26
V tunelu San Bernardino je povolená rychlost 80 kilometrů, muž jel o 115 km/h víc
Dodržovat rychlost musíte i na dálnici, která vede v tunelu pod hladinou moře v čínském přístavním městě Sia-men.
Dodržovat rychlost musíte i na dálnici, která vede v tunelu pod hladinou moře v čínském přístavním městě Sia-men. | Foto: Reuters

Bern - Rychlostí 195 kilometrů v hodině o víkendu uháněl devětadvacetiletý český řidič alpským tunelem ve Švýcarsku.

Místní policie informovala, že za tento prohřešek Čechovi na místě odebrala řidičský průkaz a nechala ho zaplatit 5000 franků (93.000 korun) jako zálohu na případnou úhradu hmotných i nemateriálních škod, mimo jiné za další právní řízení související s tímto případem.

Mladý Čech projížděl na jihu Švýcarska tunel San Bernardino. V úseku, kde je povolená rychlost 80 kilometrů, automatický radar řidiči naměřil o 115 kilometrů v hodině více. Zanedlouho piráta silnic policie zastavila.

V poslední době je to další případ, kdy policisté na západ od českých hranic piráta silnic zastavili a nesmlouvavě potrestali. Počátkem ledna Rakušané zadrželi dvaatřicetiletého Čecha, který uháněl na dálnici v Tyrolsku rychlostí 196 kilometrů v hodině, zatímco povolená byla stovka. Muži byl na místě odebrán řidičský průkaz a řidič musel také zaplatit kauci 1000 eur (asi 25 000 korun). Rakouská policie zároveň případ předala příslušnému úřadu oblastní správy.

Podle obecné praxe takovým viníkům hrozí i dočasný zákaz řízení motorových vozidel na rakouském území.

 

Právě se děje

Další zprávy