Slovenský poslanec: Chtěli nás uplatit kvůli vládě

Aktuálně.sk
24. 6. 2010 18:12
Nabízená suma se měla pohybovat od 3 do 33 milionů eur
Korupční nabídku ohlásil poslanec strany Svoboda a solidarita.
Korupční nabídku ohlásil poslanec strany Svoboda a solidarita. | Foto: SaS

Bratislava - Poslanec slovenské parlamentní strany Svoboda a Spravedlnost (SaS) Igor Matovič uvedl v online rozhovoru pro internetový deník Aktuálně.sk, že  jeho straně kdosi nabídl "velký balík peněz," výměnou za nevyslovení důvěry vznikajícímu kabinetu.

"Včera jsem dostal nabídku obrovského balíku peněz, za vyslovení nedůvěry vznikající vládě, což by znamenalo vyvolání předčasných voleb. Bylo mi řečeno, že jde o nabídku z podnikatelských kruhů. Podle sumy, který je někdo ochotný zaplatit za druhý pokus ve volbách, někomu opět záleží na tom, aby se dostal ke korytu," uvedl Matovič.

Po ukončení online rozhovoru Matušovič redaktorům Aktuálně.sk sdělil, že se nabídka stahovala na něj a na další tři poslance Hnutí obyčejných lidí, kteří se dostali do poslanecké sněmovně díky umístění na kandidátce SaS. 

Bez hlasů čtyř poslanců Hnutí obyčejných lidí totiž rodící se vládní koalice nezíská potřebný počet 76 poslaneckých mandátů.

Igor Matovič ještě doplnil, že čtvrtinu úplatku by podplacení zákonodárci získali před hlasováním a zbytek po případném nevyslovení důvěry koaliční vládě. O kolik peněz se mělo jednat už Matovič uvést odmítl. Sdělil pouze, že se jednalo o částku od tří do třiceti milionů eur.

 

Právě se děje

Další zprávy