Dopravní zácpy v Alpách postihly tisíce lyžařů

Zahraničí ČTK Zahraničí, ČTK
2. 1. 2010 20:20
Nejhorší situace je mezi Mnichovem a Salcburkem
St. Johann/Alpendorf
St. Johann/Alpendorf | Foto: Aktuálně.cz

Vídeň/Mnichov - Dlouhé, místy až stokilometrové, zácpy na několika dálničních úsecích v Německu a Rakousku způsobené mimo jiné sněžením a námrazou postihly dnes tisíce lyžařů mířících do Alp nebo se odtud vracejících.

Nejhorší situace byla od rána na německé dálnici mezi Mnichovem a Salcburkem v Rakousku, kde podle německého deníku Bild stojí auta v asi stokilometrové koloně. Právě tuto trasu převážně využívají čeští lyžaři k cestám do Alp.

Vážné dopravní problémy jsou hlášeny především z oblasti kolem Mnichova, hlavně na obchvatu po dálnici A99, kde se auta pohybují kupředu jen krokem. Kolony aut stojí také v obou směrech mezi Mnichovem a Bad Reichenhallem. Dopravní zácpy tu způsobil konec prázdnin v několika německých spolkových zemích a také sněžení a námraza.

Velké kolony aut se od soborního dopoledne tvořily také v Tyrolsku směrem na Německo, především na dálnicích A12 před Kufsteinem, dále na dálnici B169 v lyžařském středisku Zillertal a B179 přes průsmyk Fernpass.

Ve Vorarlbersku se vytvořila asi pětikilometrová kolona u města Bregenz na dálnici A14 směrem na Německo. Salcburk hlásí dopravní problémy na dálnici A10, především v obou směrech Tauernského tunelu.

 

Právě se děje

Další zprávy