Nejhorší turisté na světě? Arogantní a lakomí Francouzi

Lucie Kalivodová
10. 7. 2009 12:58
Francouzi v cizině hovoří buď velice neochotně anglicky, anebo nehovoří anglicky vůbec
Průzkum, který prováděla agentura TNS Infratest, hodnotil turisty ze sedmadvaceti zemí světa.
Průzkum, který prováděla agentura TNS Infratest, hodnotil turisty ze sedmadvaceti zemí světa. | Foto: Reuters

Paříž - Nejhoršími turisty na světě jsou arogantní a lakomí Francouzi, kteří ještě navíc neumějí cizí jazyky. Alespoň to tvrdí 4500 vlastníků hotelů z celého světa.

Francouzi skončili v průzkumu prováděném pro internetovou cestovní agenturu Expedia nejhůře. Podle výsledků nejsou francouzští turisté ochotni hovořit cizími jazyky a jsou v cizí zemi nezdvořilí.

"Jde především o to, že v cizině hovoří buď velice neochotně anglicky, anebo vůbec. A místní jazyk většinou také neovládají," řekl francouzskému rádiu France Info marketingový ředitel Expedie Timothee de Roux.

"Francouzi za hranice své země příliš necestují. Máme totiž to štěstí, že naše země skýtá řadu míst vhodných pro dovolenou," dodal s tím, že 90 procent Francouzů tráví dovolenou ve své domovině.

"Takže když se ocitnou na dovolené v zahraničí, mohou být vystresovaní, protože na to nejsou zvyklí. Proto mohou ostatním připadat arogantní," vysvětlil situaci de Roux. Podle průzkumu jsou navíc Francouzi obviňováni z toho, že utrácejí v cizině méně než ostatní turisté.

Francouzské Cannes: 90 procent Francouzů tráví dovolenou ve své domovině.
Francouzské Cannes: 90 procent Francouzů tráví dovolenou ve své domovině. | Foto: Irena Hejdová

"Francouzi totiž nejsou zvyklí dávat vysoká dýška, neboť ve Francii je vše započítáno v ceně. Proto se mohou zdát ostatním lakomí," uvádí věc na pravou míru de Roux.

Průzkum, který prováděla agentura TNS Infratest, hodnotil turisty ze sedmadvaceti zemí světa v devíti kritériích od slušnosti po utrácení, uvádí agentura AFP.

V závěsu za Francouzi se ocitli na černé turistické listině Španělé a Řekové. Naopak nejlepšími turisty jsou podle průzkumu Japonci a nejlepšími Evropany pak Britové a Němci.

Útěchou pro Francouze však může být fakt, že se umístili na třetím místě hned za Italy a Brity co do vkusu týkajícího se oblékání na dovolené.

 

Právě se děje

Další zprávy